”Rösta feministiskt” inför riksdagens omröstning 21 juni

16 juni 2016

Feministiskt initiativ lanserar idag sin kampanj ”Rösta feministiskt” inför riksdagens beslut om ny tillfällig asyllag den 21 juni.

Den 21 juni fattar riksdagen beslut om en ny tillfällig asyllag som innebär stora förändringar av svensk flyktingpolitik. Inför beslutet lanserar Feministiskt initiativ kampanjen ”Rösta feministiskt” som uppmanar riksdagspartierna som kallar sig feministiska att rösta emot lagen.

Syrien
– Som feminist kan du inte rösta för en lag som tvingar kvar kvinnor och barn i krigets Syrien. Nu uppmanar vi alla riksdagspartier som kallar sig feministiska att också rösta feministiskt, säger Gudrun Schyman, partiledare Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativs kampanj är en uppmaning till alla ledamöter för de partier som kallar sig feministiska att rösta emot lagförslaget i sin helhet. Först ut att adresseras är Miljöpartiets riksdagsgrupp.

MP

– Att vara ett feministiskt parti förpliktigar. Som feminist måste du välja att säga nej till att splittra familjer. Att värna familjeåterförening och trygghet för barn kan inte kompromissas bort, fortsätter Gudrun Schyman.

13466352_10153765952582399_5658736974020643563_n
”Rösta feministiskt”

Feministiskt initiativ lanserade med start den 17 juni en asylkampanj med anledning av riksdagens kommande beslut om hårdare asyllagstiftning. Kampanjen pågår fram till dagen för omröstning 21 juni. Feministiskt initiativ vill med kampanjen säga att en feministisk politik förpliktigar och uppmana aktuella partier att också rösta feministiskt.