Aktuella uppdrag

Här publicerar vi aktuella ideella uppdrag och aktiva arbetsgrupper som du kan söka dig till. Klicka på länkarna för att komma till annons eller beskrivning av uppdraget. Välkommen att engagera dig i Fi!

Här publicerar vi aktuella ideella uppdrag och aktiva arbetsgrupper som du kan söka dig till. Klicka på länkarna för att komma till annons eller beskrivning av uppdraget. Välkommen att engagera dig i Fi!

Tidsbegränsade uppdrag och utlysningar

Vill du vara med och förändra makten och förnya politiken? Nominera dig själv eller någon annan till Feministiskt initiativs riksdagslista 2022! Som riksdagsledamot och kandidat för Feministiskt initiativ:

  • Driver du Feministiskt initiativs politik.
  • Representerar partiet och våra väljare.
  • Följer riksdagsgruppens gemensamma beslut.
  • Är du prestigelös och samarbetar med partikollegorna.
  • Arbetar du medvetet och öppet för att synliggöra och utmana patriarkala strukturer såväl inom riksdagsgruppen som i riksdagsarbetet.

Om du nominerar någon annan måste personen först vara tillfrågad. Sista dag för nominering är den 15 oktober. Läs mer om uppdrag, rekryteringsprocess, valberedning och tidsplan här.

 

Löpande rekryteringar och arbetsgrupper

En nyckelfunktion i Fi:s organisation är vår nationella rekryteringsgrupp. Denna arbetsgrupp jobbar med att rekrytera personer (framför allt inom partiet och bland medlemmarna, men även uppsökande) till olika arbetsgrupper, roller och funktioner inom Fi. Vi söker dig som vill bidra till att partiet växer på ett hållbart sätt, att rätt person hamnar på rätt plats, och att vi fortsätter förnyas och vidareutvecklas som organisation och rörelse.

Läs mer om rekryteringsgruppens uppdrag, roller och uppgifter här.

F!KA (Feministiskt initiativs ideella kommunikationsavdelning) sköter Fi:s löpande och proaktiva kommunikationsarbete. F!KA har sitt digitala kontor på Facebook och består av kommunikatörer, formgivare och fixare med stora som små uppdrag och funktioner inom kommunikationsarbetet. F!KA jobbar framför allt med sociala medier, pressmeddelanden och placering av debattartiklar, partiets webbplats, medlemsbrev, tryckt informationsmaterial, kampanjdagar och kampanjmaterial.

Vill du hänga med och bidra i arbetet? Kom i kontakt med kommunikationsansvarig styrelseledamot via [email protected]!

Inom Fi Medlem ryms medlemsvård, medlemsvärvning och samordning av medlemsaktiviteter på nationell nivå. Fi Medlem hjälper medlemmar att engagera sig och hitta sin plats i partiet, liksom att odla en partikultur för hållbart engagemang.

Vill du hänga med och bidra i arbetet? Kom i kontakt med medlemsansvarig styrelseledamot via [email protected]!

Fi Föreningar fungerar som ett stöd till lokalföreningarna i deras organisering, till exempel när det gäller uppstart av nya avdelningar och kommunföreningar, men även i den löpande verksamheten. Fi Föreningar skickar ut nyhetsbrev till föreningarna, svarar på frågor via [email protected] och administrerar Föreningssajten (f d Gruppsajten), som är en intern sajt för information och material för Fi:s lokalföreningar.

Vill du hänga med och bidra i arbetet? Kom i kontakt med föreningssansvarig styrelseledamot via [email protected]!

Riksdagsgruppen består av politiska utskott som speglar utskotten i riksdagen, samt grupper och utskott som riksdagen saknar. Gruppen består av talespersoner som är ansvariga för olika politiska områden och som leder tillhörande utskott, samt av politiska sekreterare som jobbar i utskotten tillsammans med talespersoner, partiledare och partistyrelse. Riksdagsgruppen deltar i det politiska samtalet genom att sprida befintlig nationell Fi-politik i debatt, samt genom att utforma och konkretisera Fi:s politik i relevanta politiska förslag som förankras med partiledare och partistyrelse. Riksdagsgruppen arbetar även med aktivism och med folkbildning internt och externt, med syftet att öka kännedomen om Feministiskt initiativs nationella politik.

Riksdagsgruppen rekryterar löpande politiska sekreterare – läs mer och ansök här!