Aktuella uppdrag

Här hittar du information om lediga uppdrag inom Feministiskt initiativ.

Här hittar du information om lediga uppdrag inom Feministiskt initiativ.

RIKSDAGSGRUPPEN SÖKER
Politiska sekreterare (LÖPANDE REKRYTERING)
Som politisk sekreterare i Riksdagsgruppen omsätter du Feministiskt initiativs politik i konkreta politiska förslag och arbetar med politikutveckling, folkbildning och aktivism inom ditt politikområde. Uppdraget är ideellt och har ingen tidsbegränsning. Som politisk sekreterare förväntas du arbeta 1-10 timmar i veckan beroende på period. Arbetet är mer intensivt med fler arbetstimmar inför kongress och val, samt vid aktuella händelser som berör ditt politikområde.

Som politisk sekreterare bidrar du med expertkompetens, research, faktagranskning och komplettering av skrivna texter, samt skriver underlag såsom motioner, propositioner och debattartiklar. Din roll är i första hand att bistå talespersonen för ditt utskott med underlag. Du kan även ombes att bistå partiledare med underlag. Vid behov och möjlighet ska Riksdagsgruppen och därmed du som politisk sekreterare även finnas som resurs för Fi:s kommun- och regionpolitiker i deras nämndarbete.

Följande utskott och temagrupper finns att ansluta sig till:

 1. Arbetsmarknadsutskottet
 2. Socialförsäkringsutskottet
 3. Socialutskottet
 4. Civilutskottet
 5. Utbildningsutskottet
 6. Kulturutskottet
 7. Finansutskottet
 8. Skatteutskottet
 9. Utrikesutskottet
 10. Försvarsutskottet
 11. EU-nämnden
 12. Konstitutionsutskottet
 13. Justitieutskottet
 14. Trafikutskottet
 15. Miljö- och Jordbruksutskottet
 16. Näringsutskottet
 17. Gles- och landsbygd
 18. Urfolk
 19. Antirasism
 20. Djurpolitik
 21. Funktionalitet
 22. Barnrätt

Anmäl ditt intresse för att bli politisk sekreterare i Riksdagsgruppen genom att fylla i detta formulär

Ytterligare rekryteringsunderlag kan begäras. Intervjuer sker löpande. Vi rekryterar politiska sekreterare kontinuerligt.


SAMORDNINGSGRUPPEN SÖKER
Rekryterare
Vi söker personer som vill ingå i Feministiskt initiativs rekryteringsgrupp! Rekryteringsgruppen är en av partistyrelsens arbetsgrupper. Rekryteringsgruppen ansvarar för att ta fram förslag på kandidater till bland annat följande uppdrag: talespersoner, poster inom skuggriksdagsgruppen, arbetsgrupper och övriga ideella uppdrag.
Rekryteringsgruppen ansvarar också för valberedningens reservlista vid avhopp från partistyrelsen. Rekryteringsgruppen finns även till som extra stöd och bollplank vid övriga rekryteringar som sköts av andra inom partiet. Rekryteringsgruppens arbete är ideellt.

Vi söker dig som:

• Har erfarenhet av rekrytering
• Har brett kontaktnät i organisationer och nätverk
• Delar Fi:s värdegrund och arbetar utifrån ett intersektionellt och antirasistiskt feministiskt perspektiv och förhållningssätt
Det är meriterande om du:
• Har eller tidigare har haft uppdrag inom Fi

Låter det intressant? Skicka presentationsbrev och CV till [email protected]