Feministiskt initiativ bygger en ideell kommunikationsavdelning inför valet

19 mars 2014

Som ett parti utan statligt partistöd går Feministiskt Initiativ in i valrörelsen utan anställda. Detta kräver att människor sluter upp och vill jobba ideellt för partiets räkning. Som tur är råder det i nuläget ingen brist på sådana. På kort tid har flera personer med stor erfarenhet anslutit sig till Fi:s ideella kommunikationsgrupp. Några har tillfälligt helt lämnat sina vanliga jobb för att donera all sin tid till Fi.

JenniferMirandaAmanda

Jennifer Råsten, Partner på IT-företaget Netlight Consulting, är en av dem som kommer att jobba heltid med Feministiskt initiativ fram till valet.

– Jag har aldrig varit politiskt aktiv tidigare, men de frågor Fi driver är precis de jag själv brinner för och driver, därför blev det naturligt och lätt att engagera sig i Fi, säger Jennifer Råsten.

Fi pratar ofta om att det är viktigt att alla får delta på sina egna villkor. Människor ger av det de kan, alla är välkomna, och alla har sin egen ingång. Jennifer tror att det är en av anledningarna till att hon nu engagerar sig: att Fi är ett parti med låga trösklar dit det är lätt att ta steget in.

– Många blir förvånade, för de tycker att jag som företagsledare inte passar in i deras bild av Fi. Men det är ju just det, alla passar in här! Alla som bryr sig om människors lika värde och rättigheter – och kan jag vara med och visa och bidra till det så vill jag det.

Ett av Feministiskt initiativs toppnamn och etta på listan till EU-valet är Soraya Post. Till sin hjälp har hon pr-strategen Hermes Holm, som anslöt sig till Fi speciellt för att få jobba med Soraya.

– Soraya Post är en antirasistisk superhjälte! Ingenstans är insikten om makt och ansvar så stark som i den här underbara politikern. Soraya och Fi utmanar gammal medielogik och kommer förändra hur vi organiserar oss och pratar politiskt. Det är ett otroligt upplyftande arbete!

Miranda Rudklint, kampanjledare med en bakgrund som kommunikationsstrateg, hbtq-aktivist, copywriter och konceptutvecklare, säger såhär om vilken väg Fi tänker sig framöver:

– Vi försöker visa vad det kan innebära med feminister och antirasister som tar plats i parlamenten – och att folk faktiskt har makt att rösta in dem. Vår valkampanj utgår från de starka behoven av förändring. Att vara med och jobba för det är det roligaste, lättaste och svåraste jag gjort.

Har ni frågor som rör partiets kommunikation, journalistkontakter, valkampanj eller närvaro i sociala medier, hör av er till Amanda Mogensen.
Amanda Mogensen [email protected] 0709-72 14 16 

FridaYlvaMaria StarckZandra

Feministiskt initiativs ideella
kommunikationsgrupp supervalåret 2014

Amanda Mogensen, ansvarig för kommunikation och valkampanj
Amanda Mogensen är kommunikationsstrateg på Seko sjöfolk och driver pr-byrån Ideal kommunikation. Hon har tidigare arbetat som pr-konsult på Westander och varit pressekreterare för både fackförbundet kommunal och Vänsterpartiet.

Maria Starck, ansvarig för webb och sociala medier
Maria Starck är digital strateg och jobbar heltid ideellt för Fi under valåret. Hon har tidigare arbetat som digital strateg och kommunikatör på Amnesty International och ActionAid.

Jennifer Råsten, ansvarig för evenemang och samordning medlemsgrupper kandidater
Jennifer Råsten ansvarar för evenemang och samordning av medlemsgrupper och kandidater. Hon har länge arbetat som projektledare, styrelseledamot och drivit företag inom IT- och kommunikation parallellt med initiativ för att öka jämställdheten i branschen.

Zandra Bergman, pressansvarig
Zandra Bergman är kommunikatör och jämställdhetsstrateg som idag arbetar med verksamhetsutveckling inom offentlig sektor.

Ylva Welinder, pressekreterare
Ylva Werlinder är kommunikatör och arbetar idag med interna kommunikationsuppdrag på ett sjukhus. Hon har lång erfarenhet som kommunikationsstrateg inom ideell sektor och har även arbetat med påverkansarbete inom likabehandlingsfrågor i arbetslivet.

Frida Färlin, pressekreterare
Frida Färlin är kommunikatör och producent. Hon har tidigare jobbat med journalistik, pr och som producent på radio, tv och inom vfx-/reklambranschen.

Hermes Holm, pressekreterare
Hermes Holm är fristående konsult inom strategi och pr. Han jobbar med ett gäng idéburna organisationer och pr-byrån FRAU.

Miranda Rudklint, kampanjledare
Miranda Rudklint är kommunikationsstrateg, hbtq-aktivist och skribent. Hen är en del av Grupp Tretton och har tidigare arbetat som kulturstrateg, copywriter, konceptutvecklare och rådgivare utanför samt inom den traditionella kommunikationsbranschen.

Jonas Göthner, projektledare
Jonas Göthner är pressekreterare för Sissela Nordling Blanco, projektledare för partiets valskiva och var partiets fjärdenamn på riksdagslistan 2010.

Linn Alenius, projektledare för nationella kampanjdagar
Linn Alenius är projektledare för Uppdrag Ninjas.se. Hon har en examen i genusvetenskap och har tidigare arbetat med teater, inom vården och med barn med olika funktionsnedsättningar.

Emma Nilsson, representant för Unga Feminister
Emma Nilsson arbetar som bildansvarig för en produktdatabas. Pluggar textil form på folkhögskola och vill i framtiden arbeta som mönsterdesigner. Har sedan hösten 2013 engagerat sig i Unga Feministers verksamhet, samt var tidigare ekonomiansvarig i förbundsstyrelsen.

Feministiskt initiativ är ett politiskt parti med feminism som ideologisk utgångspunkt. Vår vision är ett fritt samhälle där de mänskliga rättigheterna respekteras. Vi utmanar den politiska ordningen och de etablerade partierna med en genomgripande politik mot alla former av diskriminering.