Tiina Rosenberg lämnar Fi:s styrelse

13 oktober 2005

Idag lämnar Tiina Rosenberg sitt uppdrag i Fi:s styrelse. Hon avgår av privata skäl men kommer att fortsatta vara medlem.

”Det mediedrev och de hot som jag varit utsatt för de senaste veckorna har varit alldeles för påfrestande för mig som person och min familj, därför avgår jag ur Fi:s styrelse”, säger Tiina Rosenberg.

Tiina Rosenberg är en av de femton styrelseledamöter som valdes på Fi:s årsmöte i september. Efter årsmötet har Tiina Rosenberg blivit utsatt för homofoba hot och ett mediedrev som även påverkat hennes arbetssituation som forskare på Stockholms universitet.

”Jag kommer fortfarande att vara medlem, men lämnar styrelsen med hopp om att kunna få lite lugn och ro. Det är inte rimligt att min person får så stort fokus i media när det istället borde diskuteras feministisk politik”, säger Tiina Rosenberg.

Fi:s styrelse beklagar djupt att Tiina Rosenberg lämnar styrelsen samtidigt som ledamöterna har stor respekt för hennes beslut.

”När mediernas viktiga samhällsuppdrag i en del fall leder till personförföljelse är det allvarligt. Att människor avböjer, eller som nu Tiina Rosenberg avsäger sig, politiska uppdrag på grund av att priset är för högt är ett allvarligt demokratiskt problem”, säger Gudrun Schyman, talesperson för Fi.

Pressmeddelandet finns att lada ner i Pdf-format under Press/Media.