Vi söker dig som vill ingå i partiets framtidskommission!

22 juni 2019

Vilken roll borde Feministiskt initiativ spela i dagens politiska landskap? Vilka strategiska vägval behövs för att vända de låga opinionssiffrorna, vinna väljarnas förtroende och få partiet att växa? Var ska vi befinna oss som parti om 10 år? 

Det och mycket mer hoppas vi ska rymmas i den framtidskommission som partistyrelsen nu ska tillsätta. Tanken är att kommissionen ska samla in och analysera material som kan utmynna i en rapport med rekommendationer till partistyrelsen. Nu söker vi dig som vill vara en del av arbetet.

Vi söker dig som kan bidra till datainsamling, analys, strategi, politisk såväl som kommunikativ expertis, rekommendationer och visioner. Du behöver inte ha kunskap inom alla områden, vi söker flera olika kompetenser som kan komplettera varandra i kommissionens arbete.

Vi vill att kommissionen samlar in tankar och idéer om partiets roll och utveckling såväl internt som externt. Internt från medlemmar, förtroendevalda, folkvalda, arbetsgrupper, tjänstepersoner och partiledning. Externt från väljare, potentiella väljare, närliggande organisationer och sakkunniga.

Vi vill också att kommissionen gör en analys av valresultaten mellan åren 2006-2019 för att få en bild av hur utvecklingen har sett ut över tid på nationell, kommunal och europeisk nivå. Vad kan en koppla de olika upp- och nedgångarna i valresultaten till?

I övrigt har kommissionen stor frihet att själva lägga upp sitt arbete. Vi vill ha en kommission där det är högt i tak och där kritiska perspektiv får utrymme för att bidra till utvecklingen av partiet.

Skicka in din ansökan till framtidskommissionen genom att fylla i formuläret som du hittar här.