Vi måste våga visa att vi är många!

12 februari 2016

I kölvattnet av regeringens politik ökar vardagsrasismen. Nu måste vi stå upp för varandra. Varken Victoria, hennes barn eller någon annan ska behöva stå ensamma. Vi måste våga visa att vi är många!

Gudrun Schyman

12687934_923660234355600_2091874519568388458_n

Victoria Kawesa är antirasistisk talesperson för Feministiskt initiativ. Häromdagen när hon besökte Pressbyrån med sina två söner, fem och tio år gamla, blev de verbalt attackerade av en äldre kvinna. Varken butiksbiträdet eller någon av de andra kunderna agerade utan kvinnan tilläts häva ur sig flera rasistiska kommentarer.

– Jag kan få mejl där det står att jag ska slänga mig framför tåget. Jag får rasistiska mejl och jag attackeras i affärer. Där folk skriker åt mig och förnedrar mig för att jag är svart. Jag blir förnedrad och mina barn får se på, säger Victoria Kawesa.

– Men det här är inte ett problem för mig som person, utan ett problem för samhället, tillägger hon.

Artikel i Expressen