Toktam Jahangiry

Ålder vid kongressen
42 år
Bostadsort
Oxie, Malmö
Sysselsättning
Utvecklingssekreterare/Utbildare på verksamheten Kompetenscentrum mot våld i Nära relationer
Kandiderar till
Styrelseledamot

Vem är du?

Jag är en feminist med rötterna inom tjej- och kvinnojourrörelsen. En av de viktigaste personerna i mitt liv var min mormor, en kurdisk feministisk kvinna; som när hon dog testamenterade sin själ och sin styrka till mig. Jag är född i en stad som heter Mashad i Iran. Mitt första motstånd mot den iranska regimen var när de tvingade oss tjejer i Iran att bära slöja och vi fick inte visa vårt hår. Då var jag sju år gammal. Jag vägrade bära slöja och till sist kom jag på idén att raka av mitt hår för att slippa bära slöja. Jag tyckte då att min frihet hade mer värde än mitt hår. Vi kvinnor och tjejer kan själv bestämma vad vi vill bära och inte bära, detta är en rätt som inte är förhandlingsbar.

Varför kandiderar du?

F! för mig är inte enbart ett politiskt parti, F! för mig är en trygg plattform där jag kan vara den 7-åriga tjej som kan våga drömma och kunna förverkliga sina drömmar utan att ifrågasättas, utan att tryckas ner.

Vilka är dina styrkor för uppdraget?

En av mina största styrkor är min tro på vårt budskap som vi driver inom F!. Denna tro är min källa till alla mina drivkrafter och jag tror på våra medlemmar och deras drivkraft. Detta ger mig styrka och motivation för att fortsätta och aldrig ge upp. En av mina andra styrkor är att jag är van att vara ledare och är medveten om mina styrkor men också mina svagheter.

Min referens för detta är min ledarroll inom kvinnojouren Femcenter, en kvinnojour som har medlemmar från olika bakgrund, som jag har lyckat förena och leda mot samma mål. En stor del av mina politiska engagemang går genom mitt aktivistiska arbete.

Vilken roll i styrelsen vill du ha?
Jag kan tänka mig att vara styrelseledamot eller ordförande. Jag har varit ordförande för en del organisationer, som t.ex., kvinnojouren, FN-föreningen i Malmö och har 20 år arbetserfarenhet med styrelsearbete. Jag har goda kunskaper och kompetens inom ledarskap. En av de saker som jag vill bidra med är att utveckla vår styrelse och skapa en ny strategi kring att värva nya medlemmar och bevara våra nuvarande medlemmar. Att skapa debatt inom sociala medier är också en av de saker som jag kan bidra med.

Länkar till sociala medier

Länkar till artiklar och intervjuer