Kristin Tran

Ålder vid kongressen
33 År
Bostadsort
Norrköping
Sysselsättning
Student
Kandiderar till
Partistyrelsen

Vem är du?
Jag arbetar deltid på Byrån mot diskriminering i Östergötland och pluggar till jurist på heltid. Jag har varit aktiv i Fi sedan starten 2005, bl.a. i antirasistiska gruppen och satt i nationella valberedningen mellan 2011-2015. Mellan 2014-2016 var jag anställd som politiskt sakkunnig på Fi:s kansli i Europaparlamentet i Bryssel. Jag har varit ordförande och arbetsgivare i organisationen Interfem tankesmedja och resurscenter för rasifierade kvinnor och transpersoner.

Varför kandiderar du?
Vill bidra till att stärka Fi som en politisk plattform för många olika rörelser där mänskliga rättigheter står i centrum. Vill jobba med att utveckla organisationen och stödja lokalgrupper. Tror på mer politik och mindre administration i styrelsen.

Vilka är dina styrkor för uppdraget?
Har erfarenhet av att ha varit både aktivist, politiker och anställd inom Fi, vilket gett mig förståelse för möjligheter och utmaningar på olika nivåer i organisationen. Jobbat med MR i både yrket och på fritiden. Har erfarenhet av att vara arbetsgivare vilket jag tror är en värdefull kompetens i styrelsearbetet. Internationella erfarenheter och kontakter.

Vilken roll i styrelsen vill du ha?
Politik och organisation