Ingrid Mårtensson

Ålder vid kongressen
55 år
Bostadsort
Östersund
Sysselsättning
Kvalificerad handläggare
Kandiderar till
Partistyrelsen

Vem är du?
Jag är en arg tant från Jämtland. Jag är arg över förtryck och orättvisor i världen, över faktaresistens och populism, över vapenexport och stängda gränser, över diskriminering och ojämställdhet, men jag är arg med kärlek i hjärtat. Jag använder energin ilskan ger mig till att försöka förändra och förbättra, i det lilla och i det stora, och att aldrig tystna annat än för att ge plats åt dem som annars inte får höras.

Varför kandiderar du?
Jag har suttit i styrelsen de senaste två åren och arbetar främst med vår förenings organisation. Vi är så många engagerade, kunniga och aktiva medlemmar runt om i Sverige och världen och jag vill fortsätta skapa möjligheter för oss alla att få utlopp för all den kraft som bor i oss för att vi ska fortsätta växa, synas, höras och ta plats i riksdag, landsting och kommuner i nästa val.

Jag ser det även som viktigt att styrelsen har representation från hela landet, så jag kandiderar för att Norrlands inland ska vara representerat.

Vilka är dina styrkor för uppdraget?
Jag är verbal, i tal och skrift, jag är en god strateg, fokuserad och målinriktad samtidigt som jag är öppen, lättsam och glad av mig (och ständigt arg).

Jag har:

  • en ekonomie magister inom ledarskap och organisation.
  • arbetat på tre myndigheter som chef, projektledare och pedagog.
  • utbildning inom pedagogik, kvalitetsteknik och genusvetenskap
  • erfarenhet av att arbeta med normkritik, intersektionalitet och förändringsprojekt.
  • suttit i Fi styrelse i två år, i Fi Jämtlands styrelse i två och ett halvt år och i ledningsgrupper inom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Försvarsmakten i 15 år.
  • goda kunskaper inom flera av våra politikområden.
  • erfarenhet av arbetslöshet och sjukskrivning.

Vilken roll i styrelsen vill du ha?
Jag är i dag ansvarig för Fi grupper, arbetar med organisation och utbildning, samt är vice kassör. Dessutom har jag ansvarat för styrelsens deltagande i Almedalen de senaste två åren. Jag har gärna kvar alla de uppdragen då de passar min kompetens mycket bra.

Länkar till sociala medier

Länkar till artiklar och intervjuer