Alejandra Gomez Lozano

Ålder vid kongressen
28 år
Bostadsort
Malmö
Sysselsättning
Student/Timvikarie
Kandiderar till
Partistyrelsen

Vem är du?
Född i Colombia och uppväxt i Höör. Har tre barn och kombinerar studier med diverse timvikariat, för tillfället som politisk sekreterare i Fi Malmö. Varit styrelseledamot i Fi Nordöstra Skåne och Fi Skåne samt nuvarande ledamot i den nationella styrelsen. Älskar vallenato, värme och genuina skratt.

Varför kandiderar du?
Jag kandiderar för att jag tror starkt på en politik med en intersektionell analys. Jag tror det är den enda rätta vägen framåt och det är det jag vill jobba för. Jag tycker att det är viktigt att partiets alla beslut grundar sig i en intersektionell analys och att styrelsen är representativ. Solidaritet och jämlikhet, världen över, det är min vision. Jag tycker det är viktigt att lyfta att vi inte lever i en
postkolonial tid, utan kolonialismen har bara tagit en ny form.

Vilka är dina styrkor för uppdraget?
Jag är väldigt lyhörd för orättvisor och mån om alla människor. Jag är väldigt empatisk, vilket också är mycket av min drivkraft inom Fi. Det politiska arbetet slutar inte vid mig och min situation, utan fortsätter tills hela världen är en rättvis och jämlik plats. Även där fortsätter arbetet genom att upprätthålla rättvisan och jämlikheten. Jag tror på att leva som en lär och att en aldrig är fullärd, utan att en är under ständig utveckling.

Vilken roll i styrelsen vill du ha?
Har förtroende för valberedningens arbete.