Zakia Khan

47 år, Uppsala, Ekonom

47 år, Uppsala, Ekonom

Zakia-Khan

Valberedningens motivering

Zakia är en engagerande organisatör som varit med i partiet från starten och suttit många år i styrelsen. Hennes förmåga att driva stora rörelser och engagera människor syns inte minst i den antirasistiska feministiska tankesmedjan Interfem som Zakia grundade. Hon är en kritisk och konstruktiv röst som ständigt bryter ny mark. Med stort demokratiskt ideal och organisatorisk erfarenhet kommer hon utveckla och ta till vara på den enorma potential som Sveriges snabbast växande parti har.

Varför kandiderar du?
För mig är Feministiskt initiativ det viktigaste som hänt i svensk politik under de 30 åren jag bott i Sverige. Jag vill jobba internt i organisationen för att bygga upp en struktur, förhållningssätt och rutiner som håller. Jag vill träffa medlemsgrupper, arbeta med internutbildning kring Fi:s politik, organisering och rekrytering. Jag vill arbeta för att Fi:s intersektionella handlingsplan och vår antirasism genomsyrar hela organisationen.

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Jag har varit aktiv i fredsrörelsen (CND), den antirasistiska rörelsen (Fight racism now!) och Ain’t I a woman för papperslösa kvinnor. Jag tagit initiativ och startat/byggt upp flera organisationer, bl.a. Majornas ensamstående föräldrar, Göteborgs rättighetscenter, och den feministiska antirasistiska tankesmedjan Interfem. Jag har ett stort nätverk och är bra på att mobilisera och entusiasmera andra. Jag känner väl till Fi:s politik och de utmaningar vi står inför de kommande åren.

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
Strategisk utveckling och medlemsutbildning.

Länkar till sociala medier:
www.facebook.com/Peretokonsult
www.interfem.se

Länkar till artiklar och intervjuer:
http://bambuser.com/v/2027916


https://intersektionalitet.wordpress.com/2011/03/21/zakia-khans-tal-pa-demonstration-for-amnesti-i-uppsala/


http://www.unt.se/asikt/debatt/stoppa-all-export-av-vapen-nu-1288061.aspx


http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/nyheter/papperslosa-de-osynliga-mitt-ibland-oss.aspx


http://www.genus.se/Aktuellt/nyheter/genusflodet/genusflodet-detalj//nordiskt-forum-valkomnar-debatten.cid1227287


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3