Sissela Nordling Blanco, Talesperson

26 år, Stockholm

26 år, Stockholm

Sissela-Nordling-Blanco

Valberedningens motivering

Sissela har utvecklat det intersektionella perspektivet i vårt partiprogram och är den som fått Fi att växa till Sveriges tydligaste antirasistiska parti. Hon är vår främsta ideolog och oustanding när det gäller att föra fram vår politik till väljare med vitt skilda bakgrunder och erfarenheter. Sissela har ett brett nätverk utanför Fi, och ett stort förtroende i rörelser för feminism, antirasism, förortens organisering samt hbtq-rörelsen. I valet 2014 tog hon plats i den styrande majoriteten i Stockholms stad som ordförande i rådet för mänskliga rättigheter.

Talesperson för Feministiskt initiativ, Gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms Stadshus & ordförande i rådet för mänskliga rättigheter.

Varför kandiderar du?
I fyra år har jag som talesperson arbetat för att göra Fi till det självklara alternativet för feminister men även antirasister och hbtq-aktivister. Valresultatet och medlemsantalet visar att det var klokt. Jag har skapat vår intersektionella handlingsplan och utvecklat stora delar av vår politik om antirasism, trans, likabehandling, migration och internationellt solidaritetsarbete. Fi har blivit en organisation där fler känner sig hemma. Som talesperson har jag besökt mängder med människor och organisationer. Det är fyra års förtroende som byggts upp och nu vill jag fortsätta fyra år till för att vinna valet 2018 med Fi.

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Jag kommer från många folkrörelser. Jag har arbetat med global rättvisa och urfolks rättigheter, grundat en Pride-festival, jobbat med asylrätt och antirasism. I åtta år och som toppkandidat i två valrörelser har jag fört dessa kamper i Fi:s namn. Det har gett mig en stor erfarenhet att föra ut vår politik, gjort mig till ett etablerat namn och jag har byggt upp ett bra samarbete med Gudrun där vi kompletterar varandra väl. Som vår främsta företrädare i Stockholms stad är jag med och styr politiken i den röd-grön-rosa majoriteten. Där visar vi just nu vad som händer i praktiken när feminister får makt – en kursändring som kommer ge mersmak i valet 2018.

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
Talesperson

Länkar till sociala medier:
Facebook: https://www.facebook.com/Sisselatillriksdagen
Twitter: https://twitter.com/SisselaNB
Instagram: http://instagram.com/sissacha

Länkar till artiklar och intervjuer:
Intervju Expressen-TV 8 mars 2014:
https://www.youtube.com/watch?v=ZqacB6fyOP0

Valkampanjfilm, ”Min första dag i riksdagen”:
https://www.youtube.com/watch?v=qs_Jd-aE2Ew


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3