Marielle Alvdal

25 år, Luleå, Underläkare & Undersköterska

25 år, Luleå, Underläkare & Undersköterska

Marielle-Alvdal

Valberedningens motivering

Marielle har varit med och startat upp Fi Luleå och Fi Norrbotten och stod som första namn på kommunvalslistan i valet 2014. Valberedningen ser Marielle som en given sekreterare i styrelsen. Marielle har en stor arbetskapacitet och hennes förmåga att skriva och ta in mycket information kommer att göra sig utmärkt i styrelsen. Marielle har även en god insikt i hälso och sjukvårdspolitiken genom sin yrkesroll som underläkare.

Underläkare, Undersköterska, Sekreterare i Fi Luleå samt Vice Ordförande för Kvinnokören Embla i Luleå.

Varför kandiderar du?
Jag kandiderar därför att jag vet att enskilda partier kan påverka samtalsklimat och hela samhällen. Fi är ett sådant parti. Jag har en ingående kunskap om partiets värdegrunder och är väl förtrogen med partiprogrammet. Jag avsätter dagligen tid och ansträngning på att vara en del av arbetet med att föra partiet framåt – på kommunal nivå, i min bekantskapskrets, på sociala medier och på min arbetsplats. Mitt mål är att fortsätta det arbetet långsiktigt, in i riksdagen och efteråt.

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Jag är uppvuxen i Jehovas vittnen. Den bakgrunden, med dörrknackande och att från 9 års ålder framföra egenskrivna tal framför en publik om ca 100, har gett mig enorm rutin i människomöten och kampanjande. Jag har alltså inte alltid varit feminist: För tio år sedan ville jag inte bli behandlad av en kvinnlig läkare – nu är jag själv en kvinnlig läkare. Inför valet 2014 var jag förstanamn på kommunvalslistan för Fi Luleå vilket gav mig extensiv mediaträning och erfarenhet av politiska debatter.

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
I första hand sekreterare, annars ledamot.

Länkar till sociala medier:
På min offentliga facebooksida postar jag länkar och artiklar kopplade till feminism och antirasism, tillsammans med kommentarer.
http://www.facebook.com/MarielleAlvdal

På min blogg samlar jag statistik och studier i ämnen som rör feminism och antirasism.
 Där har jag bland annat samlat information om ojämställda löner, kvotering, delad föräldraförsäkring och försvarspolitik samt en genomgång av kritik mot Fi som besvarats sakligt punkt för punkt.
http://vetenskapsgrund.wordpress.com/


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3