Maria Svensson

48 år, Kungälv, Specialpedagog

48 år, Kungälv, Specialpedagog

Maria-Svensson

Valberedningens motivering

Maria har under det senaste året visat på stor arbetskapacitet, kreativitet och organisatorisk förmåga i Feministiskt initiativs styrelse för Västra Götaland, där hon ansvarat för såväl kampanjer och valsamordning, som samordning av kommungrupper och medlemsregister. Maria har tidigare suttit som styrelseledamot i studentkår och föräldrakooperativ, bland annat som ordförande. Maria arbetar idag som biträdande rektor och brinner för utbildnings-, miljö- och landsbygdsfrågor.

Varför kandiderar du?
Jag kandiderar för att få vara med om att förverkliga en av de största utmaningarna i svensk politiks historia; att föra in det intersektionella perspektivet i den politiska diskussionen och de beslutande organen. Detta kräver intern fortbildning, vilket jag ser som en härlig utmaning. Tillsammans med kompetenta, erfarna personer ser jag fram emot att organisera arbetet fram till nästa val då Feministiskt initiativ kommer att inta riksdag och kommunfullmäktige över hela Sverige!

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Jag har lätt för att motivera andra människor och ta tillvara på och förverkliga goda idéer. Under 17 år inom svenska grund- och friskolor har jag haft förmånen att arbeta med skolutveckling som arbetslagsledare och biträdande rektor. Jag har erfarenheter av styrelsearbete både från privat näringsliv och familjekooperativ. Under supervalåret 2014 fick jag bekänna färg i styrelsen för Fi Västra Götaland och jag har massor av lust och energi kvar, inför kommande fyra år!

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
Fortbildning och seminarieverksamhet.

Länkar till artiklar och intervjuer:
Artikel i Alekuriren, maj 2014
http://www.alekuriren.se/wp-content/themes/tema960gs/directorylisting/2014/v22%202014/42.pdf

Insändare i Torslanda Tidningen, september 2014, se sidan 33
http://pdf.tidningen.se/flashpublisher_data/uploads/336.pdf


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3