Linnéa Bruno

39 år, Stockholm, Doktorand i sociologi, Uppsala

39 år, Stockholm, Doktorand i sociologi, Uppsala

Linnea-Bruno

Valberedningens motivering

Linnéa är en mycket kunnig, påläst och engagerad feminist med stor pondus. Hon är ledamot i sittande styrelse och samordnar skuggriksdagsgruppen tillsammans med Gudrun. Hon är väl insatt i social- och kvinnofridspolitiken och har skrivit en mängd skuggmotioner. Linnéa är en arbetsmyra som kommer bidra både med kompetens, engagemang och kontinuitet i styrelsen.

Varför kandiderar du?
Jag är oerhört stolt över hur Fi, som en del av en antirasistisk och feministisk rörelse som är större än partiet, på ett avgörande sätt bidrar till mobilisering och folkbildning för mänskliga rättigheter, jämlikhet i alla dimensioner och planetens överlevnad. Jag kandiderar till styrelsen för att jag vill fortsätta vara med och ta ansvar för detta arbete, och tror att jag behövs.

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Jag har integritet, mod, kunskap och ett djupt feministiskt engagemang. Relevant är tidigare erfarenheter av styrelsearbete, i Fi, Sundbybergs tjejjour, och Forum för feministiska föräldrar, arbetsgivaransvar och projektledaruppdrag från tjejjouren. Har jobbat i vård, skola, omsorg, vuxenutbildning och akademi. Medverkar i några böcker, skriver rapporter. I höst kommer min avhandling om barnpositioner, separationer och våldet i välfärdsstaten.

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
Som nu med politikutveckling, opinion, samordna Skuggriksdagsgruppen.

Länkar till sociala medier:
Twitter: @LinneaBruno
Linnéa Bruno till riksdagen: https://www.facebook.com/linneabrunoeu2014?ref=bookmarks

Länkar till artiklar och intervjuer:
http://mobil.dn.se/debatt/repliker/vems-oro-ska-vi-lyssna-till/
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fi-var-politik-mot-hedersvald-mest-ambitios_4186815.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sd-driver-alliansen-att-bli-antifeministisk_4173845.svd

https://feministisktperspektiv.se/2014/11/25/linnea-bruno-fi-feminism-kravs-i-kampen-mot-valdet/

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article19839024.abWarning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3