Gudrun Schyman, Styrelseledamot/Talesperson

66 år, Gladsax, Simrishamn, Egen företagare, föreläsare och utbildare i jämställdhetsfrågor

66 år, Gladsax, Simrishamn, Egen företagare, föreläsare och utbildare i jämställdhetsfrågor

Gudrun-Schyman

Valberedningens motivering

Gudrun är Gudrun med hela svenska folket. Hon är vår mest erfarna politiker och en feministikon som är djupt respekterad långt utanför partipolitiken. Hon har varit talesperson för Fi sedan partiet grundades. Gudrun är en mycket framstående retoriker och hon förlorar inga debatter. Ingen har som hon drivit de feministiska frågorna överallt, på gator och torg i Almedalen och på Kiviks marknad, i TV-rutan och i otaliga föreläsningssalar och på homepartyn. Hon räds ingenting, inte ens att delta i TV tävlingen På spåret.

Varför kandiderar du?

Jag har varit med från början och vi/Fi behöver också kontinuitet nu när vi växer så det knakar. Mina parlamentariska erfarenheter är viktiga när vi nu närmar oss riksdagen.

Vad är dina styrkor för uppdraget?
Stor politisk erfarenhet, partiledarerfarenhet, riksdagserfarenhet, kommunalpolitisk erfarenhet, god kännedom om partiet från starten till nu, är opinionsbildare också utanför partiet.

Vilken roll vill du ha i styrelsen?
Talesperson med särskilt ansvar för politikutveckling och där med skuggriksdagsgruppen.

Länkar till sociala medier:
http://www.schyman.se/
https://www.facebook.com/pages/Gudrun-Schyman/198168865788


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3