Sissela Nordling Blanco

26 år, Skärholmen, talesperson för F!

26 år, Skärholmen, talesperson för F!

sissela-fi-5

Valberedningens motivering

Sissela är den som fått F! att växa till Sveriges tydligaste antirasistiska parti. Hon är oustanding när det kommer till att föra fram vår politik till väljare med vitt skilda bakgrunder och erfarenheter. Som talesperson har hon stärkt och skrivit stora delar av vår politik och utvecklat vår organisation. Sissela har ett brett nätverk utanför F!, och ett stort förtroende i rörelser för feminism, antirasism, förortens organisering samt hbtq-rörelsen.

Jag är en bra riksdagskandidat!

Som talesperson är jag redan en etablerad representant för F!, och van att föra partiets talan utåt. Jag vet att många skulle vilja se mig i riksdagen.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Antirasistiska och feministiska perspektiv måste genomsyra varje politikområde.

  • Obligatorisk fortbildning i genusperspektiv, antirasism, hbtq-frågor och normkritik för skolpersonal, vårdpersonal och rättsväsende.
  • En ny syn på säkerhet och militär nedrustning. Satsa på mänsklig säkerhet istället för att satsa på militär och vapen. Ge resurser till att motverka mäns våld mot kvinnor och hatbrott.
  • Migrationspolitiken behöver förändras från grunden. Flyktingamnesti och öppna gränser.

I valrörelsen kommer jag…

åka landet runt, prata på gator & torg, delta i samtal, hålla tal på demos & fester, skriva artiklar, stå i valstugor, delta i aktioner, agitera och använda min fantasi för att få ut F!:s budskap.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

fira att feminister, antirasister, hbtq-aktivister och alla som kämpar för mänskliga rättigheter äntligen har seriös parlamentarisk representation i riksdagen genom F!.

Länkar:

Artikel i UNT om diskrimineringen på arbetsmarknaden

Tal från FATTA-kampanjens manifestation för en samtyckeslag

Tal från antirasistisk manifestation mot registreringen av romer

Twitter: @SisselaNB


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3