Sadaf Nasiripour

27 år, Uppsala, Arbetssökande

27 år, Uppsala, Arbetssökande

Sadaf Nasiripour

Jag är en bra riksdagskandidat!

För att jag är motiverad att arbeta för förändring. Jag förstår att mentaliteter och samhället kan ta tid att förändra, att politiska processer kan vara tröga men kommer bidra med det tålamod som krävs för att nå strukturell förändring. Jag tror också att min internationella bakgrund från att ha bott och studerat utomlands kan vara gynnsam i form av perspektiv och kunskap. Jag kan inte allt, men ser det som mitt ansvar att läsa på och lyssna för att förstå frågor som jag inte är så insatt i.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Intersektionalitet som utgångspunkt i politiken och samhället i stort för att motverka diskriminering och nå jämställdhet. T.ex. förändra utbildning och pedagogik för att tidigt skapa mindre strikta normer och med det motverka bl.a. cisnormen, sexuella trakasserier, arbetsmarknadssegregering och köttätande.

Trygga och jämställda arbetsplatser med sunda arbetsbelastningar, anställningsavtal och rekryteringsprocesser samt få in fler på arbetsmarknaden. Förbättra flyktingmottagandet och vården.

I valrörelsen kommer jag…

Att kämpa. Om man inte kämpar så vinner man ingenting. Jag kommer även att engagera mig lokalt i Uppsala. 2014 kanske blir första året vi har en valstuga i Uppsala.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

Glädjas över att Fi är där. Börja skriva på motioner; för införandet av ett tredje kön; legalisera ändring av juridiskt kön utan krav; mer personal till sjukhus, äldreboenden och skolor.


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3