Mimika D. Kirgios

56 år, Stockholm, Konsult

56 år, Stockholm, Konsult

Mimika Kirgios

Jag är en bra riksdagskandidat!

Mitt liv har gett mig många erfarenheter som har format den jag är idag, en engagerad, empatisk och ansvarstagande människa. Egenskaper som min problemlösarförmåga, uthållighet och beslutsamhet har hjälpt mig både privat och i arbetslivet. Under hela mitt liv har jag kämpat för kvinnors rättigheter och jämställdhet. Som kvinna, invandrare och ensamstående mor har jag fått erfarenheter som har gett mig en önskan att engagera mig och försöka påverka och förändra.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Jag tycker att kvinnor i akademin, kvinnliga professorer och kvinnor i ledande positioner i samhället är viktiga frågor och därför kommer jag att ha dem som hjärtefrågor. Mänskliga rättigheter och arbetet mot diskriminering är de områden som jag brinner för. Köns- och etnisk diskriminering samverkar och förstärker varandra, och måste därför bekämpas. En annan fråga som jag brinner för är våld mot kvinnor.

I valrörelsen kommer jag…

Att göra mitt bästa för att sprida vår politik och motivera folk att rösta på oss.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

Att knyta till mig ett nätverk av sakkunniga medlemmar från vårt parti som kan hjälpa mig med frågor som jag inte är expert på så att jag kan föra fram vårt politik på bästa möjliga sätt. 

Länkar:

Twitter: @Mimikak
http://letsmimikauniverse.tumblr.com/


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3