Lisa Eriksson

27 år, Göteborg, Student/Lärare/Volontär inom freds- och kvinnorörelsen

27 år, Göteborg, Student/Lärare/Volontär inom freds- och kvinnorörelsen

Lisa Eriksson

Jag är en bra riksdagskandidat!

Jag är en bra kandidat därför att jag tror på feminism och antirasism i den form som Feministiskt initiativ står för. Därför att jag är driven och vill få chansen att påverka den politik som förs. Jag har erfarenheter av de politiska frågor jag brinner för från olika områden främst inom påverkansarbete på internationell & lokalnivå både i Sverige & internationellt. Därför har jag en stadig grund att stå på för att ifrågasätta den rådande politiken inom de politikområden jag är intresserad av.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Generellt utrikesfrågor med ett fokus på säkerhetspolitisk & global rättvisa. Mer specifikt säkerhetspolitik på en internationell nivå där frågor som rätten till den egna kroppen, frihet från våld & sexualiserat våld & rätt till säkerhet är viktigast. Militärnedrustning & speciellt vikten av att stå utanför militära samarbeten. Frågor som rör sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa i utvecklings-arbete. Dessutom vikten av civil samhällen i arbete med global rättvisa.

I valrörelsen kommer jag…

att skriva otaliga debattartiklar och profilera mig själv som en stark kandidat och politiker i frågor som rör utrikes- och säkerhetspolitik ur ett feministiskt perspektiv.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

att ta på mig min Fi-rosa kavaj och presentera mig för så många jag kan för att förmedla att jag är en skarp feministisk politiker med starka argument i utrikespolitiska frågor.

Länkar

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.882609-sverige-maste-sluta-stodja-upprustning

Twitter: @feministlisa
Blogg: www.feministlisas.wordpress.com


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3