Jeanne Masimango

39 år, Stockholm, Migranthandläggare på Noaks Ark

39 år, Stockholm, Migranthandläggare på Noaks Ark

Jeanne Masimango

Valberedningens motivering

Jeanne är en orädd och utåtriktad aktivist med lång erfarenhet av att arbeta med frågor som hiv, våldtäkt och prostitution. Med homeparties och turnéer i Sveriges förorter har hon länge arbetat för att nå ut i sexualpolitiska frågor. Hon är en doer med stort nätverk, en fantastisk politisk skärpa och stor erfarenhet av utåtriktat arbete.

Jag är en bra riksdagskandidat!

Jag har jobbat med frågor som rör kvinnor, hiv, jämställdhet, sexualitet och organisering från första dagen då jag kom till Sverige för 20 år sen. Med min bakgrund, erfarenheter och kunskaper skulle jag tillföra Feministisk initiativ det som jag tycker saknas i Sverige. Tillsammans med ett brett nätverk bland kvinnor och män med migrantbakgrund, som ofta inte hörs eller tar plats i majoritetssamhället, vill jag förändra Sverige och föra deras talan.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Sociala frågor och kanske mer specifikt frågor som rör familjer med migrantbakgrund. Vi måste stärka dessa kvinnor och föräldrar eftersom de många gånger saknar arbete, mår dåligt och på grund av detta får svårare att hjälpa sina barn. Vi måste jobba både med individerna, myndigheterna och strukturerna i samhället för att förbättra deras möjligheter.

I valrörelsen kommer jag…

fortsätta jobba med mina frågor praktiskt genom att träffa människor med migrantbakgrund, hålla evenemang och utbildningar samt fortsätta med homeinformation som jag gjort de senaste tio åren.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

börja arbeta med en översikt om vad som görs för att få fler lågutbildade kvinnor med migrantbakgrund in på arbetsmarknaden.

Länkar:

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.6131114–hiv-smittar-inte-genom-kramar-

http://www.lafa.nu/Documents/Insikt/Insikt_1_11.pdf (sid 16)

http://www.rfsu.se/no/Sex-och-politik/Ottar/Ottar-rapport/Alla-nummer-2009/24-2009/Ingen-man-i-varlden-kommer-att-alska-dig/

http://www.asovstockholm.com/


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3