Fanny Isaksson Lantto

24 år, Uppsala, Student

24 år, Uppsala, Student

Fanny Isaksson Lantto

Jag är en bra riksdagskandidat!

Antirasistisk feminism är min världsåskådning och mitt analytiska verktyg. Jag anser att feminism måste in i makten för att avslöja och förändra sned maktfördelning i riksdag, regering och samhälle.

Jag är driven, drivande, stark och smart. Jag har teoretisk och praktisk kunskap, bl.a. av att mobilisera och skapa medvetenhet kring feminism och genusfrågor. Detta genom F!-studenter och Genusföreningen i Uppsala. Vid det senare var jag initiativtagare och ordförande under första verksamhetsåret.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

  • Säkerhetspolitik och avskaffande av vapenexport som upprätthåller globalt våld. Hatbrott och våld mot kvinnor, rasifierade- och hbtq-personer måste erkännas som säkerhetsproblem.
  • Jämställda löner. Jag vill se lika lön för lika arbete. Jag vill att kvinnors löner höjs, att löneslaveri och inhuman arbetskraftsinvandring avskaffas.
  • Likvärdig och normkritisk skola som genomsyras av ett genus-, antirasistiskt-, hbtq-, funktionalitets- och klassperspektiv och har en normkritisk sexualundervisning. 

I valrörelsen kommer jag…

Som styrelseledamot i F! Uppsala kommer jag arbeta på gräsrotsnivå där samt bredare lokalt och regionalt. Via fysiska kampanjer, internetbaserad via sociala medier och genom debattartiklar.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

Jobba för att integrera ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv genom att etablera F!s politik. Jag kommer visa mina ståndpunkter och inte backa. In med feminism, ut med rasism och sexism!

Länkar

http://www.ergo.nu/debatt/20130306-inf%C3%B6r-ett-genusperspektiv-v%C3%A4rt-namnet

http://www.ergo.nu/debatt/20130425-agera-kollektivt-mot-rasismen

http://www.unt.se/debatt/lat-alla-hbtq-flyktingar-fa-asyl-2704056.aspx

http://fiuppsala.tumblr.com

https://facebook.com/fistudenter

http://genusforeningenuppsala.wordpress.com/

https://facebook.com/genusforeningen.uu


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3