Amanda Mogensen

41 år, Lund, Kommunikationsstrateg

41 år, Lund, Kommunikationsstrateg

Amanda Mogensen

Valberedningens motivering

Amanda är kommunikationsstrategen som vet hur komplexa politiska frågor ska föras ut i media. Hon har arbetat som pressekreterare i riksdagen och vet vad som väntar i maktens korridorer. Hon är en trygg gruppledare som med både strategisk skärpa och stort hjärta kommer att hålla samman F! genom valrörelsen och väl på plats inne i riksdagen.

Jag är en bra riksdagskandidat!

Jag var med och bildade Feministiskt initiativ och har varit involverad i vårt kommunikationsarbete sedan dess. Jag känner vårt parti väl ur många aspekter. Under de senaste femton åren har jag arbetat med politisk påverkan och opinionsbildning, bland annat som politisk sekreterare och pressekreterare i riskdagen, vilket har gett mig erfarenheter som kan behövas i partigruppen när vi väl är på plats. Jag vill gärna vara med bygga upp vårt riksdagskansli.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Eftersom jag sitter i partistyrelsen med ansvar för kommunikationsfrågor har jag ett helhetsperspektiv på vår politik och driver inga egna. Men väl i riksdagen vill jag gärna sitta i försvarsutskottet för att driva fram en säkerhetspolitik som skyddar och skapar trygghet för människor istället för nationer. Jag är gammal fredsaktivist och har arbetat med säkerhetsfrågor och mänskliga rättigheter på flera sätt.

I valrörelsen kommer jag…

ansvara för Feministiskt initiativs nationella valkampanj och försöka samordna alla våra kommunikationsaktiviteter.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

se till att vi får ut budskapet ”nu skriver vi historia – feministerna tar plats i ett nationellt parlament” och sen sätter jag igång arbetet med att samordna vårt riksdagsarbete och bygga ett kansli.

Länkar:

http://www.dagensopinion.se/veckans-brief/2013/kändisar-och-hembesök-gudrun-schyman-ska-ge-fi-röster
http://www.dagensmedia.se/asikter/debatt/article2490310.ece
http://www.sydsvenskan.se/lund/har-ges-plats-for-kreativitet-pa-flera-plan/

https://www.facebook.com/amanda.mogensen.5
http://www.linkedin.com/pub/amanda-mogensen/84/838/868
http://www.idealkommunikation.se/


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3