Gita Nabavi

32 år, Stockholm, projektledare IT-branschen

32 år, Stockholm, projektledare IT-branschen

Porträtt på medarbetare EVRY One.

Valberedningens motivering

Gita är den trygga stöttepelaren som varit med i F! länge. Hon kan göra en feministisk analys av ekonomin som skulle få Anders Borg att svettas. Gita har en stark ideologisk skärpa, har utvecklat F! tekniskt och organisatoriskt och tog ett enormt ansvar under valrörelsen 2010 i Stockholm. Hon är träffsäker, lugn och pedagogisk, och kan ta en tuff intervju utan att blinka.

Jag är en bra riksdagskandidat!

Jag är väldigt representativ för det som F! står för pga. min bakgrund och erfarenhet men också för att jag lever enligt min feministiska och antirasistiska övertygelse. Jag vill gjuta mod i alla feminister som inte vågar rösta med hjärtat. Jag känner att jag tillsammans med alla fantastiska F!or har varit med och format F! och vår politik och att jag står för den ord för ord. För att citera den bästa mannen jag vet: ”F!:s politik är science fiction – en utopi” – och jag vill vara med och driva igenom den.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

  • 6 h arbetsdag är ett hållbart sätt att skapa arbeten och tillväxt i ett samhälle som konsumerar och arbetar sig själv till döds.
  • Individualiserad föräldraförsäkring är ett sätt att uppnå lika lön på en könssegregerad arbetsmarknad, en reform med positiva effekter på kvinnors ekonomi och mäns levnadsstandard.
  • Antirasism – jag är orolig över rasismens framfart och känner ilska inför ignoranta beskrivningar av oss som inte tillhör den vita normen. Alla bär ett ansvar att ifrågasätta dessa lögner.

I valrörelsen kommer jag…

arbeta lokalt i Stockholm med mun mot mun-metoden. Jag hoppas att jag kan göra ett intryck på enskilda människor i min omgivning och att de i sin tur kan sprida ordet vidare.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

skapa en partiöverskridande arbetsgrupp vars syfte är att få till en generell arbetstidsförkortning.

Länkar:

Twitter: indianflickan


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3