Veronica Svärd

37 år, Göteborg, Doktorand i socialt arbete

37 år, Göteborg, Doktorand i socialt arbete

Veronica Svärd

Valberedningens motivering

Veronica har varit med och byggt upp vår politik från början och har haft en rad olika uppdrag och engagemang i F!. Hon har deltagit aktivt i alla F!:s valrörelser, antingen som kandidat eller som pressansvarig i F!:s styrelse åren 2007-2011. Veronica har en välbesökt blogg och syns mycket i sociala medier med vår politik. Veronica är socionom, genusvetare och doktorerar i socialt arbete.

Jag är en bra riksdagskandidat!

Sedan 2005 har jag har arbetat aktivt med F! i Stockholm, Östersund och Göteborg. 2007-2011 var jag styrelseledamot med ansvar för traditionella och sociala medier. Jag är van vid när det blåser i media. Jag är van vid den press som det innebär att arbeta aktivt i en valrörelse. Mina värderingar är grundade i F!:s intersektionalitet. En samhällsförändrande politik måste vara feministisk, antirasistisk, HBTQ-medveten, klassmedveten, åldersmedveten, funkismedveten och miljövänlig – kort sagt rättvisemärkt.

Jag brinner för dessa politiska frågor!

Vi måste arbeta med en helhetsförändring och på alla fronter samtidigt. Närmast hjärtat ligger antirasism, flyktingfrågor och HBTQ-frågor. Målet måste vara att människor ska kunna röra sig fritt mellan länder. Människor ska aldrig förvägras vård, skola eller omsorg för att de råkade födas i ”fel” land. Vi behöver ett samhälle som är solidariskt, öppet och normkreativt. Jag har även ett högskolepolitiskt engagemang; näringslivets intressen får aldrig styra Sveriges forskning och våra utbildningar.

I valrörelsen kommer jag…

… att mobilisera feminister, antirasister och HBTQ-personer via sociala och traditionella medier.

Under min första arbetsdag i Sveriges riksdag kommer jag…

… genast att börja nätverka med andra riksdagsledamöter för att bilda större allianser för F!:s prioriterade frågor.

Länkar:

Initiativtagare till debattartikel i Göteborgsposten: ”Osmaklig satsning på att fler män ska bli professorer”

Intervju i P3 Nyheter: ”Insamling till motannons i DN”

Aftonbladet Debatt på juldagen 25/12 2014: ”Vad vet du om myterna om ’massinvandring?”

http://veronicasvard.wordpress.com/

https://twitter.com/VeronicaSvard

http://gplus.to/VeronicaSvard

http://www.linkedin.com/in/veronicasvard

http://facebook.com/veronica.svard


Warning: extract() expects parameter 1 to be array, null given in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/lib/helpers.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/feminist/public_html/site14/wp-content/themes/fi/partials/accordion.php on line 3