Partiledare

Riksdagslista antagen på kongressen i Malmö den 24 - 25 februari 2018

Riksdagslista antagen på kongressen i Malmö den 24 - 25 februari 2018

"Min vision är att de maktfrågor och konflikter som är knutna till mänskliga rättigheter (jämställdhet, frihet från alla former av diskriminering) ska ta en lika självklar plats i politiken som klassfrågan och hållbarhetsfrågan och att det dessutom ska stå klart hur alla dessa maktmönster göder och föder varandra i den komplexitet som samhället uppvisar. För mig handlar det om att stärka och utveckla demokratin."

Gudrun Schyman, 70 år, Simrishamn, Partiledare

Gudrun Schyman, 70 år, Simrishamn, Partiledare

Valberedningens motivering:
Gudrun är Gudrun med hela svenska folket. Hon är en politisk ikon, lyhörd ledare och Sveriges mest erfarna partiledare. Hon trollbinder sin publik med sitt tal, vidgar demokratin med sin folkbildning och vinner debatter på löpande band. Ingen har som hon drivit de feministiska frågorna, på gator och torg, på homepartys och i tv-rutan. Sveriges riksdag behöver Gudrun!

"Jag är övertygad om att arbetstidsförkortning är en förutsättning för ett hållbart samhälle; socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Att politiska prioriteringar ska styra ekonomiska mål. Att människans okränkbara rättigheter ska stå bortom föreställningar om gränser och maktstrukturer."

 

Gita Nabavi, 36 år, Stockholm, Projektledare

Gita Nabavi, 36 år, Stockholm, Projektledare

Valberedningens motivering:
Gitas goda ledaregenskaper, politiska styrka och stora stöd i partiet gör henne till ett självklart val för rollen Feministiskt initiativs partiledare. Under det senaste året har Gita varit en av de ledande personerna i arbetet med att skapa partiets första statsbudget. Ekonomifrågorna är ett av hennes starkaste kort och efter många år i partiets toppskikt har hon en bred och djup kunskap i all vår politik.

Gita kommer att lyfta Fi med sin politiska skärpa och träffsäkerhet i kombination med trygghet, analytiska förmåga och ödmjukhet. Hon är en skarp debattör, men också en förtroendeskapande samarbetspartner, vilket gör henne till en nyckelperson i förhandlingar med andra partier och personer.

Gita har under många år och i flera valrörelser drivit partiets politiska och organisatoriska utveckling. Nästa steg för Gita är att som partiledare styra partiet genom valrörelsen och i riksdagsarbetet.