Vakna Sverige!

24 oktober 2015

I dag, den 24 oktober är internationella FN-dagen. Sverige är förbundet genom sitt medlemskap i FN att verka för alla människors lika värde. Sverige är långt ifrån att leva upp till sina åtaganden om mänskliga rättigheter.

Det rasistiska hatet mot bruna och svarta svenskar har tillåtits pågå så länge att nu jagas och mördas våra barn i skolan av nazister. Men vi måste komma ihåg att morden i Trollhättan inte är en isolerad händelse av en psykiskt sjuk person.

Det faktum att nazister knivhugger och dödar människor som är icke-vita är inget nytt i Sverige. Vi minns knivmordet i Klippan 1995 då en asylsökande man, 18-årige Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten, knivmördades och påträffades död. Polisen grep två ungdomar med nynazistiska kopplingar.

Vi minns också hur nazistiska SMR, bara en vecka innan de attackerade demonstrationen i Kärrtorp 2013, helt oprovocerat nästan dödade Fidel Ogu, från Nigeria när han var på väg hem från tunnelbanan.

Detta är exakt det samhälle som SD-Sverige och dess allierade skapat. Detta är exakt det Sverige som den växande rasismen skapat.

Vi är trötta på att vita terrorister omtalas som psykiskt sjuka och inte som ideologiskt motiverade i sitt hat och handlande. Vi är trötta på vithetsnormativa analyser, med helvita ”experter” som vägrar ta orden rasism, hatbrott, terrorattentat i sin mun. Morden och terrorattacken i Trollhättan är det värsta rasistiska dådet i Sverige hittills.

All kärlek till de drabbade och till familjerna och alla som förlorat sina älskade i det nazistiska terrordådet i Trollhättan. Vi kommer alltid minnas er, Ahmed Hassan, 15 år och Lavin Eskandar, 20 år som förlorade sina liv för att det svenska samhället vägrar ta ansvar för den pågående normaliseringen av rasism, afrofobi, och den strukturella diskrimineringen.

Det är dags att börja prata om denna sanning. Vakna Sverige!
Kampen fortsätter!

Victoria Kawesa, Antirasistisk talesperson, F!

VictoriaVakna#sayitoutloudsweden #afrofobi #rasism #hatbrott #vitterrorism #Blacklivesmatter #brownlivesmatter #kampenfortsätter