Uttalande från Feministiskt initiativs styrelse med anledning av radiodokumentären ”Näthatad till döds?”

20 november 2015

Sveriges Radios P4 har gjort ett program om näthat som sänds lördagen den 21 november klockan 23.07. Programmet handlar om Lucas Hertzmans bortgång sommaren 2014. Hans död skakade många människor djupt och sorgen har varit tung att bära för många. Våra tankar går särskilt till hans familj och vänner.

Lucas Hertzman var under en period aktiv i Unga Feminister. Hans sista uttalanden på Twitter var delvis kopplade till den perioden och det har aktualiserat en process som tagits på största allvar i såväl Feministiskt initiativ som i Unga Feminister.

Feministiskt initiativ tar avstånd från alla former av våld oavsett om det är i fysisk eller psykisk form oavsett om det sker på gatan, i hemmet eller på sociala medier. Näthat av olika slag är ett allvarligt problem och drabbar många unga. Inom Feministiskt initiativ råder nolltolerans för hat, hot och våld. Grunden för vårt arbete är inkludering, tolerans, diskussion och öppenhet. Vårt mål är en värld där varje människa känner sig fri att vara den de väljer utan rädsla.

Läs Unga Feministers uttalande här:
http://ungafeminister.se/pressmeddelande

Hör dokumentären här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/635248?programid=3103