Uttalande angående föreläsning

5 maj 2019

För judiska personers rättigheter

Den 29 april hade jag en föreläsning på ABF Stockholm om mitt arbete i Europaparlamentet. Jag pratar bland annat om romernas minnesdag för Förintelsen och uttryckte mig då helt fel när jag sa ”den judiska lobbyn”. ”Den judiska lobbyn” är ett antisemitiskt uttryck och detta är absolut inte vad jag menade. Jag menade lobbyister alltså organisationer från det civila samhället/NGOs som arbetar/lobbar för judiska personers rättigheter som har kontaktat mig, som det viktiga civilsamhället gör dagligen. Jag uttryckte mig otroligt klumpigt och fel, det är djupt olyckligt och jag är väldigt ledsen över detta. Jag är både judisk och romsk och en antirasist, men det skyddar mig inte från att göra fel.

Jag har också sett till att livesändningen från föreläsningen tas bort så att orden inte ska reproduceras.

Soraya Post