Tusen-tusentals antirasister kom hem till oss!

22 december 2013

"Över 16 000 (20 000?) antirasister kom hem till oss i Kärrtorp! Framtiden känns full av kärlek för alla människors lika värde!" skriver Maria Starck, boende på Linje 17.

grace_örum-scenen

När vi förra söndagen deltog i en lokal antirasistisk demonstration såg vi rasism och fascism i vitögat. Det är något ingen ska behöva uppleva. Men händelserna förde något gott med sig. De väckte liv i många antirasister som blev förbannade och slöt upp idag på Kärrtorp IP där jag spelar fotboll med mitt korpenlag och där ungarna åker skridskodisco. Minst lika många har hållit solidaritetsmanifestationer runt om i landet (och Helsingfors!). Vi är så imponerade över det engagemang som gräsrötterna i Nätverket Linje 17 har smittat hela Sverige med.

Maktlöshet som kollektiviseras är makt
Nathan Hamelberg (Medlem i Mellanförskapets styrelse och Fi-medlem)

Feminister i maktens korridorer

Det är ju så att rasism och diskriminering är strukturella problem som finns i hela samhället, inte bara i de extrema fallen som i söndags. De som i dag sitter vid makten saknar politisk vilja och vi står inte ut med att höra politiker prata om mångfald och mänskliga rättigheter, utan att ha konkreta förslag på hur rasismen ska stoppas. Vi har förslag och precis som de unga kvinnorna från Kärrtorps gymnasium sa på scenen i dag säger vi Nej till rasism och diskriminering i skolan.

Allt fler upptäcker också att rasismen och kvinnohatet och homofobin hänger ihop. Feminismen synliggör och tydliggör det – därför behövs vi i maktens korridorer. Vår politik kräver ett antirasistiskt perspektiv på alla politiska områden.

Antirasist – organisera dig!

Nätverket Linje 17 visar att det är genom organisering kan vi vara med och skapa den framtid vi vill ha. Det är dags för oss att ta makten från de som styr, för att på allvar få till en förändring! Till exempel är vi är så stolta över vår samarbetsorganisation Unga feminister tågade från Kärrtorp Centrum ner till Kärrtorps IP, ett bra sätt för unga människor att delta i kampen mot rasism och sexism.

Många Fi-medlemmar tog givetvis med sina barn även i dag. Det ska börjas i tid!

grace_örum

I går meddelade demonstrationsledningen att dom inte ville se partisymboler. Vi lämnade vår stora F!-flagga hemma med den här fick följa med. Hoppas den lilla ritade F!-loggan inte störde för mycket! (kram)

flaggan-mimika

En stolt Linje 17-bo vid pennan: Maria Starck