Stina Svensson väljer kommunpolitiken

25 januari 2015

Sedan 2011 har Stina Svensson varit en mycket omtyckt talesperson för Feministiskt initiativ. I september blev hon invald som en av tre nya rosa ledamöter i Göteborgs kommunfullmäktige där hon nu är gruppledare. Nu väljer Svensson att fokusera på den rosa kommunpolitiken i Sveriges näst största stad – och kandiderar inte om till talesperson.

Talesperson Stina Svensson har genom åren varit en stark röst för bättre arbetsvillkor inom kvinnodominerad sektor och för jämställda löner, mot rasism, för hbtq-personers och funktionsvarierades rättigheter och för satsningar mot mäns våld mot kvinnor.

Hon har arbetat många år inom omsorgen – och arbetat med styrelsearbetet på fritiden. Ett liv där det politiska engagemanget formats från personliga erfarenheter, kunskap samt lärdomar från arbetslivet.

Att Stina Svensson är en brandtalare som få har många fått erfara. Men hennes arbete i Feministiskt initiativ har även alltid präglats av mycket och ovärderligt arbete bakom kulisserna. Det har handlat om allt ifrån att planera och sjösätta valturnéer till politisk utveckling inom det arbetsmarknadspolitiska utskottet i partiets skuggriksdagsgrupp.

Nu önskar vi Stina all lycka till med sitt nya uppdrag att realisera rosa politik i Göteborgs kommun. Tillsammans med sina partikollegor har hon redan förhandlat igenom bland annat ökade anslag till skydd för våldsutsatta, stöd för papperslösa och för arbetet med att göra Göteborg till en tillgänglig stad.

Valberedningen vill rikta ett varmt tack till Stina för hennes ovärderliga arbete i styrelsen och som talesperson – och ser mycket fram emot att följa Stinas fortsatta kommunpolitiska arbete.

Feministiskt initiativs valberedning
Maria Mårsell, Julia Falkman, Jonas Göthner, Kristin Tran, Ewelina Axell, Nicklas Bäcker och Karin Odelblad