Antirasistisk feminism behövs mer än någonsin

Feministiskt initiativ har alltid haft en tydlig koppling till civilsamhället och arbetar för att alla ska känna sig välkomna i partipolitiken. I en tid då nationalistiska, antifeministiska och rasistiska krafter växer så behövs den antirasistiska feminismen mer än någonsin och Fi välkomnar alla som vill engagera sig med oss som medlemmar och som aktiva.
Här blir du medlem inför valåret 2022!

Engagera dig med oss – du behövs!
2022 och valåret väntar bokstavligen runt hörnet. Vill du engagera dig mer finns massor av olika uppdrag att söka eller arbetsgrupper att ansluta dig till. Vi söker bland annat:

Administratörer till Fi Föreningar
Samordnare till Fi Arrangemang
Ansvarig för webbutiken

Läs mer på Aktuella uppdrag om hur du kan vara med och göra skillnad.

Bidra till valfonden
Om du inte har tid eller möjlighet att engagera dig är ett sätt att bidra till förändring att skänka en gåva till vår valfond. Fi är i behov av mer ekonomiska resurser och med ditt stöd kan vi nå ut till fler! Du kan enkelt skänka pengar på vår hemsida med swish. Där finns också information om Plusgiro. Klicka här för att bidra nu.

Nytt år – nya tag!
Pandemin har under året fortsatt påverka politiken och vår vardag, och det har varit tufft på många sätt. Klyftorna har växt i vårt samhälle och vi saknar att träffa varandra i rörelsen. Därför är vi extra stolta över att vi i Fi inte ställt in utan fortsatt att ställa om. Allt för att fortsätta bedriva vår politik och kamp för förändring. Läs vidare för att ta del av några, av många, exempel på fantastiska bedrifter från Fi runt om i landet – ett bevis på varför vi behövs (utan inbördes ordning).

Fi gör skillnad runt om i Sverige

  • I Lund har vi fått igenom en bostadsgaranti för våldsutsatta och eliminerat ett av hindren för att leva ett liv utan våld och förtryck.
  • I Kiruna har kommunens Finanspolicy uppdaterats med förslag från oss som handlar om klimatsmarta investeringar och att kommunen inte ska placera pengar i företag som utvinner fossila bränslen.
  • I Strömstad har vi fått igenom en koldioxidbudget för att minska utsläppen. Läs mer här.
  • I Gullspång fick vi igenom motion om Huskurage vilket bland annat ledde till att alla kommunanställda fick genomgå utbildning om hur en upptäcker våld i nära relation och ska agera vid misstanke om det.
  • I Uppsala har vi fått igenom förslag för att bättre stötta barn som utsätts för eller bevittnar våld i hemmet. Läs mer här.
  • I Umeå har vi nästan varje fredag #kvinnostrejkat på torget och stått upp för bland annat en haverikommission mot mäns våld mot kvinnor, bättre förlossningsvård och protesterat mot stängningen av Asta-mottagningen.
  • I Göteborg har vi lagt oppositionsbudget där vi redovisar en rad förslag för att förbättra situationen för personer med normbrytande funktionalitet. Sammanlagt vill vi tilldela över 50 miljoner i öronmärkta reformer kring funktionsrätt, och 100 miljoner i allmän kvalitetshöjning inom funktionsstöd.
  • I Stockholm har vi stått upp mot den vansinniga bostadspolitiken. Vi vill sätta totalstopp för alla utförsäljningar och ombildningar, och bygga många fler allmännyttiga hyresrätter. Läs artikel här.
  • På Gotland har vi fått igenom en motion om förbättrad vård för transpersoner (2020). Detta arbete fortsatte under detta år genom brukardialoger för att samla kunskap och utifrån detta förbättra transvården i regionen.
  • I Malmö har vi deltagit på Feministisk festival och bland annat arrangerat ett samtal med partiledare Farida al-Abani om vårt orättvisa pensionssystem. Finns att se här.

Gott nytt år och god fortsättning önskar partistyrelsen för Feministiskt initiativ. Vi ser fram emot ett nytt och spännande (val)år tillsammans med dig!