Skuggriksdagsgruppen söker talespersoner

15 maj 2017

För alla uppdrag välkomnar vi sökande som delar vår ideologiska utgångspunkt antirasistisk feminism.

Genom att ”skugga” riksdagen förbereder Skuggriksdagsgruppen oss för vårt framtida riksdagsarbete. Vi följer aktivt den allmänpolitiska debatten. Vi granskar förslag som är uppe i riksdagen och förslag som kommer från regeringen. Genom omvärldsbevakning kan vi aktivt förhålla oss till samhällsutvecklingen och aktuella diskussioner inom alla politikområden.

Skuggriksdagsgruppen är, precis som riksdagen, uppbyggd av olika utskott.

De poster som just nu är vakanta är:

  • Landsbygdspolitisk talesperson
  • Bostadspolitiskt talesperson
  • Kulturpolitisk talesperson
  • Säkerhetspolitisk talesperson

För uppdraget som sakpolitisk talesperson och ordinarie i Skuggriksdagsgruppen är goda kunskaper inom politikområdet viktigast samt att du har ett intersektionellt perspektiv. Viktigt är även en god förmåga att kommunicera externt och internt, att vara bekväm med att tala inför många, uttrycka sig offentligt, intervjuas och medverka i debatter. Som sakpolitisk talesperson och ordinarie ser vi dessutom gärna att du har erfarenhet av ledande position.

En talesperson håller sig uppdaterad vad som händer i omvärlden inom det sakpolitiska området en ansvarar för. Talespersonen deltar i och driver på politikutvecklingen i det sakpolitiska utskott hen tillhör samt sprider kunskap om Feministiskt Initiativs politik t.ex. genom att skriva debattartiklar och delta i paneler, debatter, seminarier etc.

Låter detta intressant? Skicka ett mejl till [email protected] med kontaktuppgifter, cv och vilket av uppdragen du söker. Du berättar lite om vad du har för tidigare erfarenheter och varför du är intresserad av uppdraget.

Vi vill ha din ansökan senast 31 maj!