Skapa #HJÄRTERUM med F! i Göteborg

25 september 2017

Med #HJÄRTERUM skapar vi den värld vi vill leva i. Vi får aldrig acceptera att antidemokratiska krafter tillåts delta i våra gemensamma politiska och demokratiska rum.

Här gäller överenskommelsen om att alla människor är lika mycket värda. Därför vill feministiskt initiativ att regeringen ska förbjuda nazistisk organisering och att polisen inte ska ge nazistiska grupper rätt att demonstrera eller hålla torgmöte. Ingen ska någonsin hindras att delta i det offentliga samtalet eller rummet på grund av hat, hot eller våld.

Vi samlas kl 17.15-18.00 den 29 september på Gustaf Adolfs Torg för att fredligt värna om en öppen och demokratisk stad och manifestera mot nazismen.
Feministiskt initiativ deltar i manifestationen som arrangeras av Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i Göteborg.

Vill du vara med och skapa hjärterum för att säkra demokratin och trygga allas rätt till att ta plats? Delta då i någon av de fredliga manifestationer som äger rum under helgen.

Vår partiledare Gudrun Schyman kommer att vara på plats Kl. 10.00 på lördagen den 30 september då författare, kulturutövare och andra engagerade samlas utanför Göteborgs domkyrka i en manifestation för medmänsklighet som arrangeras av Domkyrkoförsamlingen i Göteborg, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, tidskriften Författaren, Kyrka Mot Rasism, Tillsammans för Göteborg, Göteborgs Interreligiösa råd.

Vi har kärleken som drivkraft. Vi gör det tillsammans!