Sissela Nordling Blanco avgår som partiledare

27 april 2016

Sissela Nordling Blanco meddelar idag att hon avsäger sig sitt partiledarskap för Feministiskt initiativ och sitt uppdrag som ledamot av den nationella styrelsen.

Sissela fortsätter som gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus och som ordförande i det nyinrättade Rådet för Mänskliga Rättigheter.

– Jag är stolt över allt jag har åstadkommit under min tid i partistyrelsen, men ingenting hade varit möjligt utan alla er som stöttar mig, säger Sissela Nordling Blanco.

Efter en oerhört intensiv och framgångsrik valrörelse 2014 blev Sissela sjukskriven. Hon är nu på väg tillbaka till politiken men behöver koncentrera och avgränsa sina uppdrag för att säkerställa en lyckosam rehabilitering.

F! vill tacka Sissela för den tid hon har varit partiledare och ledamot av den nationella styrelsen och önska henne lycka till med alla framtida åtaganden.

Feministiskt initiativ har kongress igen våren 2017. Styrelsen har beslutat att inte kalla in någon extrakongress för att göra fyllnadsval innan dess.

Styrelsen,
Feministiskt initiativ