Christopher Sanders nya musikvideo Kokong!

7 mars 2014

Vi premiärvisar musikvideon till Christopher Sanders singel Kokong, regisserad av Tuva Novotny.

”Du vill ha en enkel sång, en sån du hört förut. Och lärt dig utantill, redan som barn. Hålla verkligheten utanför din kokong”. Så sjunger Christopher Sander, från [ingenting], i sin senaste singel Kokong. Det skulle kunna vara riktat mot KGB-mannen Putin och hans längtan tillbaka till Sovjetunionens storhet. Eller mot de reaktionärer som går runt på gator och riksdagsgolv i vårt eget land. Skådespelaren Tuva Novotny gör dock en annan tolkning med politiska förtecken i den filmade berättelse som hon spelade in i Köpenhamn i dagarna.

Videon premiärvisas här idag (fredag 7/3) och så här säger upphovsmannen själv om det:

”För mig handlar låten om att, för att hitta och bevara kärleken, våga lämna det invanda – det som ”ska” vara på ett visst sätt, ”måste” vara på ett visst sätt, det ”normala”. Att inte låta sig hämmas eller skrämmas av cynikernas svartmålande av världen och de konservativa krafter som räds det nya. Att istället våga öppna sig för de ögonblick av ljus som varje dag yr runt omkring oss som fladdrande fjärilar.”

”Jag har länge varit nyfiken på F! och tycker att de står för en demokratisk politik och försöker utveckla en progressiv folkrörelse som jag saknat. När Tuva och jag bestämde vad vi ville ge sången för sorts berättelse blev det naturligt för mig att fråga F! om de ville vara med och sprida budskapet. Till min stora glädje sa de ’Ja!’. Att det sen sammanfaller med internationella kvinnodagen känns extra vackert.”