Nora Axelsson Håkansson, Riksdagskandidat för Fi 2018

Vi måste prata om porren!

12 november 2018

”Du är tolv år, du sitter i klassrummet och försöker koncentrera dig på lärarens genomgång men ljudet från killarnas hörlurar vid bänken bakom läcker ut. Du vet exakt vad de kollar på, du känner igen ljudet från när kvinnan piskas, skriker och stönar. Du är tolv år men du är van, du vet att det är porr igen." Så här beskriver Melly, 12, sin skolgång och jag kan inte annat än att med många andra känna igen mig.

Vi måste prata om porren, för vi ser #räckupphanden och #tystiklassen som en del av #metoo där verkligheten vi länge vetat om målas upp och inte längre går att förneka för någon.

Till nästa kongress lägger jag fram motioner om porrfilter i förskolor och grundskolor, att Feministiskt initiativ ska jobba aktivt för att skydda barn från pornografi och att informationsfilmer om sex baserat på samtycke ska ges större resurser.

Barnen vill själva skyddas från porr, därför är det mitt uppdrag som vuxen och barnrättspolitisk talesperson att lyssna på dem och skydda dem. Skolan är redan en av de mest otrygga platser ett barn kan vistas på och porren gör det inte tryggare.

Läs mer från Nora direkt på Instagram.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik