Gubb Marit Stigson, Riksdagskandidat för Fi 2018

Vi har politiken för en hållbar värld

1 augusti 2018

Från idag och fram till nyår lever vi utanför planetens gränser och stjäl på så vis levnadsutrymme från framtidens människor, djur och natur.

Idag, den 1 augusti, infaller årets Overshoot Day. Det är datumet när vi globalt levt upp de naturresurser och gjort de utsläpp som jorden klarar av att återskapa och ta hand om under ett år.

Feministiskt initiativ har miljö- och klimatpolitiken som behövs för att ställa om till ett hållbart och rättvist samhälle. De miljöproblem som idag hotar ekosystem, biologisk mångfald och mänskligheten har sitt ursprung i våra ekonomiska strukturer som ens gör det möjligt att överutnyttja jordens resurser.

Vi driver en politik som möjliggör ett gott och jämlikt liv även för framtida generationer. Läs mer om vad vi vill i vår valplattform.

#movethedate

 

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik