Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson och partistyrelseledamot

”VI ÄR SVERIGE! FUCK RASISMEN!”

24 juni 2018

Feat Jimmy Durmaz. Fotboll är så mycket mer än att vinna eller förlora en match. Efterspelet till den snöpliga förlusten mot Tyskland igår visade att fotbollen kan dra fram det bästa och sämsta i oss.

De rasistiska påhoppen på Jimmy Durmaz Instagram visar på att rasismen finns alltid där och lurar bakom vassen hos många av oss. Det var mkt sorgligt att läsa allt hat och hot riktad mot Jimmy och hans familj. Då kändes själva förlusten som en väldigt världslig sak.

Som tur är vände det ganska snabbt och de kärleksfulla och stöttande kommentarerna tog över. Glöm inte att vi är många som inte vill hänge oss till rasism. Vi måste alla säga ifrån så fort rasismen visar sitt fula tryne. Hellre än gång för mycket än att vara tysta och låta den ta plats.

Tack Sveriges herrfotbollslandslag för ert föredömliga uppträdande under matchen igår och idag när ni sa ”Fuck rasismen!” tillsammans. Inte ett öga torrt.💕

”VI ÄR SVERIGE! FUCK RASISMEN!”Feat Jimmy Durmaz 😊78 dagar till valet. Dag 23 på promenaden mot riksdagen. Fotboll är så mycket mer än att vinna eller förlora en match. Efterspelet till den snöpliga förlusten mot Tyskland igår visade att fotbollen kan dra fram det bästa och sämsta i oss.Dom rasistiska påhoppen på Jimmy Durmaz Instagram visar på att rasismen finns alltid där och lurar bakom vassen hos många av oss. Det var mkt sorgligt att läsa allt hat och hot riktad mot Jimmy och hans familj. Då kändes själva förlusten som en väldigt världslig sak.Som tur är vände det ganska snabbt och dom kärleksfulla och stöttande kommentarerna tog över. Glöm inte att vi är många som inte vill hänge oss till rasism. Vi måste alla säga ifrån så fort rasismen visar sitt fula tryne. Hellre än gång för mycket än att vara tysta och låta den ta plats.Tack Sveriges herrfotbollslandslag för ert föredömliga uppträdande under matchen igår och idag när ni sa ”Fuck rasismen!” tillsammans. Inte ett öga torrt.🙌🏾👊🏾💕#fotbollsvm2018 #viärsverige #fuckrasismen #backajimmydurmaz #klartvikan #fi #feministisktinitiativ

Publicerat av Luis Lineo Söndag 24 juni 2018

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik