Inez Abrahamsson, Kommunpolitiker i Vilhelmina 2018-2022, samt gles- och landsbygdspolitisk talesperson för Fi 2018-2021

Vanliga kommunikationsvägar måste fungera även i glesbygd

29 juli 2018

Byn Selet ligger i Ragunda kommun, mitt i Sverige. För tre år sedan fixade Bosse och de andra byborna fiber för TV och internet, men också för att kunna ringa. Det är dyrt, vilket gör att de begränsas i hur mycket de kan ringa. Så varför ringer de inte bara med mobil?

I Selet fungerar inte mobilen

Jag har hälsat på hos landsbygdskämpen Bo Andersson som bland annat varit ordförande i Hela Sverige ska leva, Jämtland. Han är pensionär, företagare och har kämpat i många, många år för bättre mobiltäckning. Jag hoppas att alla partier vill göra något åt det här – inte bara F! Därför är det bra om budskapet sprids. Det här får bli mitt sätt att synliggöra problematiken.

Likvärdig och rättvis infrastruktur behövs i hela landet.

Se hur Bosse har det i byn Selet i Ragunda kommun

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik