Cherry Batrapo, Riksdagskandidat för Fi 2018

Vad menar de olika partierna med jämlikhet och jämställdhet?

4 juli 2018

Cherry Batrapo debatterar gärna med någon från KD om vårdfrågor i Almedalen. De säger att de prioriterar vård och äldre och Cherry vill höra hur de håller vad de lovar. Hon tycker också att samtliga partier ska klargöra vad de menar när de pratar om jämlikhet och jämställdhet. Cherry Batrapo står som Feministiskt initiativs tredje riksdagskandidat vid valet i september.

– Cherry, vad ser du fram emot med Almedalen?

Jag ser fram emot att känna engagemanget hos människor och att uppleva andras vilja att förändra och skapa ett bättre och mer inkluderande Sverige. Jag ser också fram emot många personliga möten och närheten till havet.

– Vilka frågor vill du ska få ta mest plats på Almedalen och varför?

Jag vill att jämlikhet och jämställdhet ska få mest plats! Det går att diskutera ur alla möjliga tänkbara perspektiv – geografi, demokrati, pension, arbete med mera. Det vore givande att få tydligt klargjort hur de olika partierna skiljer sig åt inom dessa områden, vad de lägger i begreppen och vad de prioriterar.

– Om du fick ta en debatt med någon på Almedalen, vem och varför?

Ebba Busch Thor eller någon annan kristdemokrat som är extra intresserad av vårdfrågor. Jag skulle dels vilja höra om de kan se några likheter med sin egen och vår hälso- och sjukvårdspolitik, dels ifrågasätta att de säger sig hålla vad de lovar när det kommer till att prioritera vård och äldre. Jag kan inte se denna prioritering hos de kd-politiker jag mött i min hemkommun.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik