Farida al-Abani, Tidigare partiledare för Fi, 2019-2022.

Terrordådet i Nya Zeeland

15 mars 2019

Mina tankar med alla offer och deras nära och kära i Nya Zeeland.

40 personer har dödats efter skottlossningar vid två moskéer i staden Christchurch på Sydön i Nya Zeeland rapporterar DN. Gärningsmannen är från Australien och Scott Morrison, Australiens premiärminister kallade mördaren för högerextrem terrorist. Det är viktigt att det nämns flera gånger. Han är inte en ensamvarg eller enbart en sjuk gärningsman – han har av vad vi nu vet en politisk agenda och är därmed en politisk högerextremist och terrorist från Australien. 

Hoppas Australiens premiärminister börjar förstår vad deras politik mot flyktingar och mot islam kan ha för effekt. Det gör inte bara att motståndet från muslimer växer utan att nationalister får vind under deras vingar och agerar mot muslimer och rasifierade.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik