Farida al-Abani, Tidigare partiledare för Fi, 2019-2022.

Swisha till människohjältarna

12 februari 2019

--- insamlingen avslutad --- 12 feb ---

Hanin Shakrah, Clas Elofsson och Fredrik Önnevall – Ni ska inte behöva betala för Sveriges stängda gränser och samhällets rasistiska syn på hur vi får och inte får röra på oss.

När vissa lagar går före rätten till att överleva eller leva, ja då ska vi vara glada att det finns dem som är villiga att ta risker och gå emot rådande lagstiftning. När Rosa Parks 1955 vägrade lämna sin sittplats på bussen så gick det emot en rasistisk lag, men idag är vi nog alla eniga om att det hon gjorde var rätt.

När lagen inte är formad efter verkligheten så är det naturligt att människor försöker gå emot den. För det handlar inte om val utan om att det trots dessa stängda gränser så dör det idag enligt UNHCR runt 6 personer varje dag i medelhavet i viljan och förhoppningen om en ljusare framtid. Våra nationsgränser skapar krig men också stoppar människor från att fly från krig, förtryck och förföljelse.

Lagarna vi behöver för att förändra detta kommer inte förändras genom politiken imorgon såsom politiken ser ut, så tills dess behöver vi hjälpa varandra i den utsträckning vi kan. Vi hjälper de vi kan med vår tid, våra pengar, med sängplatser i våra hem och det som kan behövas.

Swisha nu de som varit med och räddat en ung människas liv – för deras rättegångskostnad är vår: swisha till 0700678435 – beloppet går till Hanin Shakrah

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik