Soraya Post, EU-parlamentariker (Fi) 2014-2019

Sverigedemokraternas unkna kvinnosyn på full display

20 maj 2019

Vi är inte förvånade

SDs topprepresentant, Peter Lundgren, menar att det inte är så farligt och överdrivet att han tafsar på en partikollega under en fest. Detta är bara ett i raden av alla de vittnesmål från kvinnor inom SD, som visar att partiet lider av maktmissbruk och maktutövning. SD bygger sin politik på att vissa människor är mindre värda, och de som inte passar in ska kastas ut. Vi undrar nu – om Lundgren fälls för sexuella övergrepp, har han då förverkat sitt svenska medborgarskap? Vart ska han då utvisas?

Det är mycket allvarligt att den person som SD valt att representera partiet i Europaparlamentet inte förstår den makt han besitter som toppkandidat, och det förtroende som alla politiker har. Vi är dock inte förvånade. SDs politik har aldrig handlat om att bygga trygghet och gemenskap för alla. De vill skapa trygghet för några få, och som uppenbart inte handlar om lag och rättvisa, utan om en form av selektiv rättvisa, som skyddar de som får ingå i deras klubb.

Europa behöver mer feminism.

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik