Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson och partistyrelseledamot

Sverige brinner. Säkerhet här och nu!

18 juli 2018

Igår var det tätt med VMAn (Viktiga Meddelanden till Allmänheten). Åtta på ett dygn, högst någonsin. Enligt SOS Alarm härjar det bränder på 75 platser i Sverige.

Detta innebär en stor påfrestning och lidande för människor, djur och natur. Tryggheten och säkerheten påverkas starkt av detta och tyvärr måste vi börja vänja oss vid sådana extrema händelser framöver med tanke på klimatförändringarna.

Troligen kommer det att vara flera extrema väderförhållanden i framtiden även i Sverige.

Därför måste vi satsa på tryggheten och säkerheten här och nu. Vi i Fi vill omrusta försvaret och lägga mer resurser på mänsklig säkerhet och säkerhet här och nu. Vi vill omfördela pengar från invasionsförsvaret till ett modernt insatsbaserat försvar.

Fram till dess får vi hoppas på mindre vind och lite regn samt att alla som jobbar med att få bränderna under kontroll får de resurser som behövs.

SVERIGE BRINNER. SÄKERHET HÄR OCH NU!55 dagar till valet. Dag 46 på promenaden mot riksdagen.Idag var det tätt med VMAn (viktiga meddelanden till allmänheten) åtta på ett dygn, högst någonsin. Enligt SOS Alarm härjar det bränder på 75 platser i Sverige.Detta innebär en stor påfrestning och lidande för människor, djur och natur. Tryggheten och säkerheten påverkas starkt av detta och tyvärr måste vi börja vänja oss vid sådana extrema händelser framöver med tanke på klimatförändringarna. Troligen kommer det att vara flera extrema väderförhållanden i framtiden även i Sverige.Därför måste vi satsa på tryggheten och säkerheten här och nu. Vi i Fi vill omrusta försvaret och lägga mer resurser på mänsklig säkerhet o säkerhet här och nu. Vi vill omfördela pengar från invasionsförsvaret som det satsas på idag.Fram till dess får vi hoppas på mindre vind och lite regn samt att alla som jobbar med att få bränderna under kontroll får dom resurser som behövs.#sverigebrinner #säkerhethärochnu #omrustning #forsvaret #mänskligsäkerhet #klartvikan #fi #feministisktinitiativ

Publicerat av Luis Lineo Tisdag 17 juli 2018

 

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik