Lotten Sunna, Riksdagskandidat för Fi 2018

Pensionerna, föräldraförsäkringen och stöd till de #utanskyddsnät

17 augusti 2018

Ett rättvisare pensionssystem, jämställdhet och jämlikhet står högst upp på min agenda. Därför ska jag driva dessa 3 frågor när vi tar plats i riksdagen:

1. Höjda garantipensioner

Den absolut första motionen jag kommer att skriva kommer att handla höjda garantipensioner. Såklart kommer den att följas av många som syftar till ett nytt och rättvisare pensionssystem.

2. Individualiserad föräldraförsäkring

Nästa punkt blir den som förde mig till Fi från början: Individualiserad föräldraförsäkring. Det är en absolut game changer som kommer att förändra fördelningen av betalt och obetalt arbete och därigenom också hur vi värderar olika sysslor i tillvaron.

3. Mänskliga rättigheter – även för de #utanskyddsnät

Jag kommer också vara en stark röst i riksdagen för de flickor, kvinnor och barn i drogberoende, prostitution och kriminalitet som samlades under hashtagen #utanskyddsnät. Människor vars rättigheter ofta kränks och som sällan blir lyssnade på.

#klartvikan #taplats

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik