Luis Lineo, Säkerhetspolitisk talesperson och partistyrelseledamot

PROTEST MOT NAZISTERNA, KÄRLEK OCH KAMP

6 juli 2018

Idag försökte nazisterna störa alla andra människors rätt att utöva sin yttrandefrihet i Almedalen. Och vi protesterade. De ville skrämma oss med sin närvaro och hat. Och vi protesterade. De använde våld mot oss. Och vi protesterade.

På väg till Mångfaldsparaden som RFSL Gotland arrangerade och efter att ha ätit en trevlig lunch med vänner såg vi att nätverket ”Vi står inte ut” höll ett torgmöte. Då kom ett 15-tal nazister och vecklade ut två stora banderoller med vidriga budskap. Dom började skrika ”folkförrädare”, ”jävla kommunist” och ”pedofilälskare” till kvinnorna som höll tal.

Vi kunde inte bara gå förbi. Några äldre damer ställde sig med ryggen mot banderollerna för att täcka dess budskap. Vi ställde oss med dom där och snart täckte vi hela den långa banderollen.

Det började bli hotfullt efter ett tag men det fanns några poliser på plats. Snart flyttade nazisterna åt sidan och vi följde med. Då brister det för en av dom och han klättrar under banderollen och slår ordföranden för MÄN, Alan Ali, i ansiktet. Dom hinner även hota mig och andra som ser vad som hänt.

Polisen finns på plats men det enda dom gör är att mota bort Alan. Vi pekar på det uppenbara och vill anmäla direkt men det får vi inte utan dom hänvisar till andra poliser vilka inte heller kan ta emot anmälan då Mångfaldsparaden närmar sig och mycket folk finns i rörelse.

Vi låter det vara och ansluter till paraden med ”Vi står inte ut” och alla andra fantastiska organisationer.

Det blir den största paraden och manifestationen någonsin med mellan 3000 och 4000 deltagare enligt arrangörerna.

Vi är många och tillsammans är vi starka. Och vi protesterar!

#almedalen2018 #ochjagprotesterade #mänskligkedja #vistårinteut #nazister
#våld #mångfaldsparaden #män #svenskafreds #fi#feministisktinitiativ
#ochviprotesterade #klartvikan

PROTEST MOT NAZISTERNA. KÄRLEK OCH KAMP.67 dagar till valet. Dag 34 på promenaden mot riksdagen. Idag försökte nazisterna störa alla andra människors rätt att utöva sin yttrandefrihet i Almedalen. Och vi protesterade.Dom ville skrämma oss med sin närvaro och hat. Och vi protesterade.Dom använde våld mot oss. Och vi protesterade.På väg till Mångfaldsparaden som RFSL Gotland arrangerade och efter att ha ätit en trevlig lunch med vänner såg vi att nätverket ”Vi står inte ut” höll ett torgmöte. Då kom ett 15-tal nazister och vecklade ut två stora banderoller med vidriga budskap. Dom började skrika ”folkförrädare”, ”jävla kommunist” och ”pedofilälskare” till kvinnorna som höll tal.Vi kunde inte bara gå förbi. Några äldre damer ställde sig med ryggen mot banderollerna för att täcka dess budskap. Vi ställde oss med dom där och snart täckte vi hela den långa banderollen.Det började bli hotfullt efter ett tag men det fanns några poliser på plats. Snart flyttade nazisterna åt sidan och vi följde med. Då brister det för en av dom och han klättrar under banderollen och slår ordföranden för MÄN, Alan Ali, i ansiktet. Dom hinner även hota mig och andra som ser vad som hänt.Polisen finns på plats men det enda dom gör är att mota bort Alan. Vi pekar på det uppenbara och vill anmäla direkt men det får vi inte utan dom hänvisar till andra poliser vilka inte heller kan ta emot anmälan då Mångfaldsparaden närmar sig och mycket folk finns i rörelse.Vi låter det vara och ansluter till paraden med ”Vi står inte ut” och alla andra fantastiska organisationer. Det blir den största paraden och manifestationen någonsin med mellan 3000 och 4000 deltagare enligt arrangörerna.Vi är många och tillsammans är vi starka. Och vi protesterar! #almedalen2018 #ochjagprotesterade #mänskligkedja #vistårinteut #nazister #våld #mångfaldsparaden #män #svenskafreds #fi #feministisktinitiativ #ochviprotesterade #klartvikan

Publicerat av Luis Lineo Torsdag 5 juli 2018

 

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik