Gudrun Schyman, Gruppledare för Fi i Simrishamn

Mer än varannan kvinna vill se F! i riksdagen

25 augusti 2018

I dag presenterar vi en opinionsundersökning som visar att ungefär varannan kvinna tycker att det vore bra om F! kommer in i riksdagen och medverkar till att en rödgrön regering bildas. Ta del av resultatet i vår debattartikel i DN, idag.

Mörk och ljusrosa bakgrund, med texten 44% tycker att det vore bra med F! i riksdagen

Det vi har sett både med den borgerliga minoritetsregeringen och nu senast med den rödgröna är att de på olika sätt och av olika anledningar försöker förhålla sig till Sverigedemokraterna bland annat genom att anpassa sin egen politik till de nationalistiska idéerna som begränsar våra mänskliga rättigheter.

Det som kan förändra detta dödläge är att det kommer in ett nytt parti i riksdagen. Eftersom ett nytt parti i riksdagen kommer ta mandat från alla andra partier, när det blir fler partier som ska dela på antalet platser i riksdagen.

Läs hela vår debattartikel i DN: https://www.dn.se/debatt/mer-an-halften-av-kvinnorna-vill-att-fi-ska-sitta-i-riksdagen/

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik