Lotten Sunna, Riksdagskandidat för Fi 2018

Lövin drar högerut

19 augusti 2018

I sin partiledarintervju i fredags var miljöpartiets Isabella Lövin mycket tydlig med det nya politiska landskap som växer fram.

Miljöpartiet vill sitta i regering och den enda sådan de kan vara med i är en som består av vad Isabella Lövin kallar ett ”mittenfält”. Samma tydlighet har vi hört från Åkesson som vill se en M-regering och utesluter stöd till C och L. Konturerna blir allt tydligare.

De 14 mandat som F! skulle föra med sig vid inträde i riksdagen skulle stärka viktiga frågor som handlar om de mest utsattas position i samhället. De rosa mandaten behövs för att hålla frågor om jämställdhet, jämlikhet och hållbarhet högt på dagordningen i Riksdagen.

Ett isolerat Vänsterparti får mycket begränsat inflytande över den förda politiken. Miljöpartiet har redan i samarbete med S fått göra stora avkall på hjärtefrågor både vad gäller asylrätt och miljö. Hur det ska gå i samarbete med partier som står ännu längre bort i politiken kan inte Lövin riktigt svara på.

Vad sägs om ett rödgrönrosa block Isabella Lövin?

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik