Jaime Gomez Alcaraz, Utrikespolitisk talesperson & riksdagskandidat 2022

Feministiskt initiativ fördömer 1988 års massaker av politiska fångar

25 augusti 2018

Efter den islamska revolutionen 1979 arresterades och dömdes hundratusentals personer av regimen. De dömdes på grund av deras politiska aktivitet och kamp för mänskliga rättigheter.

Sommaren 1988 gav Irans högsta ledare Khomeni en hemlig order att eliminera alla de politiska fångar som redan var dömda och satt fängslade. Under augusti 1988 avrättades tusentals politiska fångar i Iran.

Fortfarande är det oklart hur många personer som avrättades och vart de är begravda. Den iranska regimen har ännu inte erkänt detta fruktansvärda brott. I år har det gått 30 år.

Feministiskt initiativ står i solidaritet med det iranska folket och fördömer 1988 års massaker av politiska fångar. Feministiskt initiativ vill även att svenska UD ska erkänna och fördöma händelsen som ett brott mot mänskligheten och lyfta frågan i FN:s säkerhetsråd samt kräva en FN-utredning i syfte att ställa de ansvariga inför rätta.

Jaime Gomez, Utrikespolitisk talesperson och riksdagskandidat
Baharan Raoufi-Kvist, Styrelseledamot Feministiskt initiativ

Mer debatt

Vår politik

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna, förnyar politiken och förändrar makten. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden.
Vår politik